nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Een overtuigende motivatiebrief schrijven doe je zo

Je cv en motivatiebrief zijn het eerste wat je potentiële nieuwe werkgever van jou ziet. Belangrijk dus, om direct een goede indruk te maken. In een motivatiebrief vertel je wat jou motiveert om op de vacature te reageren. Wat trekt je aan in de functie, en waarom denk je dat jij geschikt bent voor de baan?

Doe je research

Voordat je überhaupt iets op papier zet, is het slim om wat achtergrondinformatie te verzamelen over de organisatie waarbij je solliciteert. Bekijk de website, meest recente nieuwsberichten waarin de organisatie of branche genoemd wordt, en de social media kanalen van het bedrijf. Probeer te achterhalen wat de organisatiedoelen zijn en met behulp van welke strategie ze dit willen bereiken. Door de gevonden informatie in je brief te verwerken, laat je zien dat je goed op de hoogte bent en interesse hebt in de organisatie. 

Een sterke start

‘Ik zag uw vacature op Monsterboard en was direct geïnteresseerd.’ Standaard openingszinnen als deze zullen de aandacht van de recruiter of hiring manager niet weten te trekken. Bij een snelle scan zal de beoordelaar in ieder geval de eerste paar zinnen van je motivatiebrief lezen. Val daarom meteen met de deur in huis.

In de eerste paar zinnen van je brief wil je je meteen onderscheiden van andere sollicitanten. Laat zien wie je bent en waarom je geschikt bent voor de baan. Een originele manier om dit te doen, is door de brief te starten met een anekdote: een kort, persoonlijk verhaaltje waarin je een specifieke ervaring aanhaalt om duidelijk te maken wat de aanleiding is voor jouw sollicitatie.

Solliciteer je op een functie als accountant, begin je brief dan bijvoorbeeld met: ‘Als sinds mijn kindertijd ben ik gek op getallen. Dit begon op mijn zevende, toen ik voor het eerst rekenles kreeg op school. Waar de andere kinderen klaagden over het aantal sommen, vroeg ik om extra opdrachten. Toen ik eenmaal ging studeren, was de keuze voor een opleiding in accountancy dan ook snel gemaakt.’

What’s in it for them?

Nu je de aandacht van de lezer hebt getrokken met je anekdote, is het tijd om je beweringen kracht bij te zetten. De volgende alinea moet de beoordelaar ervan overtuigen dat jij de perfecte persoon bent om de functie te vervullen.

Vertel over je opleidingen, hard skills en ervaringen, en licht toe hoe je deze kunt inzetten om iets voor de organisatie te betekenen. Beantwoord vragen als: Waarom pas jij goed binnen de organisatie? Hoe kun je jouw ervaring inzetten om de functie te vervullen? En welke toegevoegde waarde kun jij bieden aan de organisatie? Let op dat je altijd de koppeling maakt naar het bedrijf en de functie waarop je solliciteert.

Benadruk je persoonlijkheid

De volgende stap, is om de beoordelaar een indruk te geven van jouw persoonlijkheid. De organisatie is waarschijnlijk op zoek naar iemand met bepaalde karaktereigenschappen. Laat zien dat jouw persoonlijkheid past bij de functie, door te verwijzen naar de eigenschappen die genoemd worden in de functieomschrijving. Onderbouw de eigenschappen met een concreet voorbeeld. Wordt er in de vacature gevraagd om een proactief persoon, zeg dan niet alleen dat je een proactieve houding hebt, maar lever hier ook ‘bewijs’ van. Bijvoorbeeld: ‘Ik heb een proactieve instelling, zo bedacht en implementeerde ik bij mijn vorige werkgever een nieuwe manier van werken, waardoor de administratieve werkzaamheden minder tijd in beslag namen.’

Laatste controle

Als je de brief netjes hebt afgesloten met een beleefde groet, vergeet dan niet om de tekst nog eens rustig door te lopen. Niets maakt een slechtere indruk dan een motivatiebrief vol taalfouten. Lees je motivatiebrief hardop voor ter controle. Zo merk je het meteen als je zinnen niet lekker lopen, en ontdek je taalfouten die de spellingcontrole op je computer niet heeft opmerkt. Als je alle fouten eruit hebt gehaald, sla de brief dan op als PDF. Zo voorkom je dat jouw prachtig vormgegeven Word document er op de computer van de recruiter uitziet als een warboel. 

 

Meer informatie

Bereid je optimaal voor op je sollicitatiegesprek door onze gratis sollicitatiegids te downloaden. Als je vragen hebt kun je ook altijd contact met een recruitment specialist opnemen via tel. +31 (0) 20 644 4655 of netherlands@robertwalters.com

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Met zelfverzekerde antwoorden op veelgestelde vragen ben je jouw concurrenten een stap voor. Sollicitaties verlopen niet volgens een vast stramien, maar er zijn een aantal vragen die bijna altijd worden gesteld. Hier volgt een lijst met veelgestelde vragen en aanwijzingen over de manier waarop je de

Lees meer

Hoe kies je tussen twee banen?

In de huidige arbeidsmarkt is het niet ongewoon dat je voor meerdere banen een aanbod krijgt. Dat klinkt misschien als een luxeprobleem, maar het kan behoorlijk lastig zijn om te kiezen. Hoewel het altijd goed is om je gevoel te volgen, is het bij een beslissing als deze slim om ook andere afweginge

Lees meer

Vijf veelgemaakte fouten in een sollicitatiegesprek

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek betekent dat de volgende fase in je carrière weer een stapje dichterbij is. Maar je bent er nog niet. Wij geven je een overzicht van vijf zaken waarmee sollicitanten vaak de mist ingaan, zodat jij deze fouten niet maakt. 1. Onvoldoende onderzoek Onderz

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.