nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Het onderhandelen van je salaris

Het succes van je onderhandelingen is afhankelijk van je inzicht in de positie van het bedrijf en de bijdrage die jij levert.

Waarom verdien jij het salaris dat je vraagt?

Wanneer je gaat onderhandelen over je salaris, is het van essentieel belang dat je vooraf zoveel mogelijk informatie inwint. Zorg dat je kunt onderbouwen waarom je een salarisverhoging verdient en welke unieke kwaliteiten jij toevoegt aan het welzijn van de organisatie.

Hoe staat het bedrijf ervoor?

Het is belangrijk dat je weet welke resultaten het bedrijf heeft behaald waar je op gesprek gaat. Hebben ze over het afgelopen jaar een recordwinst geboekt of hebben ze hun financiële doelstellingen niet behaald? Zijn er in de afgelopen 12 maanden werknemers ontslagen? Al deze factoren samen bepalen of de organisatie voor een functie een salaris biedt dat hoger of lager dan marktconform is.

Wat verdienen werknemers die in een vergelijkbare functie werken?

Probeer erachter te komen welk salaris werknemers verdienen die een vergelijkbare functie uitoefenen. Je kunt hiervoor onze Salary Survey gebruiken. Ondersteun je argumenten met goede voorbeelden van vergelijkbare functies, zowel binnen als buiten het bedrijf. Controleer je salaris aan de hand van salarisonderzoeken voor jouw bedrijfstak.

De marktomstandigheden in jouw bedrijfstak

Is er in de bedrijfstak waarbinnen je werkzaam bent een tekort aan kandidaten die dezelfde vaardigheden hebben als jij? Zijn de salarissen binnen de bedrijfstak over het geheel genomen gestegen of gedaald? Zijn er in de bedrijfstak veel functies beschikbaar die aansluiten bij je vaardigheden? Deze vragen moet je kunnen beantwoorden, zodat je inzicht hebt in de hoogte van het salaris dat je kunt vragen en dat reëel is.

Is het salaris in overeenstemming met de secundaire arbeidsvoorwaarden?

Een topsalaris kan verleidelijk lijken en je onterecht een gevoel van voldoening geven. Zorg ervoor dat je de financiële implicaties goed narekent, want het is mogelijk dat je nieuwe baan hogere kosten met zich meebrengt. Misschien moet je verder reizen om op je werk te komen of gelden er andere arbeidsvoorwaarden die minder gunstig zijn. Natuurlijk kan het omgekeerde ook voorkomen. Je nieuwe salaris is misschien niet zo hoog als je had gehoopt, maar er zijn wellicht andere voordelen: een bedrijfsauto, gratis zorgverzekering, lidmaatschap van een sportschool of andere gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie

Wil je graag persoonlijk advies over jouw loopbaan? Neem dan contact op met onze consultants. Zij staan je graag te woord. Of bekijk hier onze vacatures.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Klaar voor de volgende stap in je carrière? Zeven tips.

Je hebt besloten dat je carrière een nieuwe richting nodig heeft, je wilt iets anders. Voordat je een overhaaste beslissing neemt zijn er een aantal dingen die je moet overwegen. 1. Je moet helemaal klaar zijn voor een nieuwe stap Voordat je op zoek gaat naar een andere functie, moet je je afvragen

Lees meer

De snelste weg naar een salarisverhoging

Hoewel er geen geheime formule is om een salarisverhoging te garanderen kun je op een aantal manieren de kans hierop aanzienlijk vergroten. Wij geven je vijf tips om jezelf in de schijnwerpers te zetten bij je werkgever. 1. Zorg voor meer verantwoordelijkheid Meer verantwoordelijkheid nemen is de sn

Lees meer

Dit doet een CFO, en dit moet je daarvoor kunnen

Veel (jonge) financials dromen ervan om later CFO te worden. Maar wat doet een CFO eigenlijk? En belangrijker nog: welke skills heb je nodig om er een te worden? Wat doet een CFO? Een CFO zet de lijnen uit met betrekking tot de financiële doelstellingen van een bedrijf en is verantwoordelijk voor de

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.