nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Het onderhandelen van je salaris

Het succes van je onderhandelingen is afhankelijk van je inzicht in de positie van het bedrijf en de bijdrage die jij levert.

Waarom verdien jij het salaris dat je vraagt?

Wanneer je gaat onderhandelen over je salaris, is het van essentieel belang dat je vooraf zoveel mogelijk informatie inwint. Zorg dat je kunt onderbouwen waarom je een salarisverhoging verdient en welke unieke kwaliteiten jij toevoegt aan het welzijn van de organisatie.

Hoe staat het bedrijf ervoor?

Het is belangrijk dat je weet welke resultaten het bedrijf heeft behaald waar je op gesprek gaat. Hebben ze over het afgelopen jaar een recordwinst geboekt of hebben ze hun financiële doelstellingen niet behaald? Zijn er in de afgelopen 12 maanden werknemers ontslagen? Al deze factoren samen bepalen of de organisatie voor een functie een salaris biedt dat hoger of lager dan marktconform is.

Wat verdienen werknemers die in een vergelijkbare functie werken?

Probeer erachter te komen welk salaris werknemers verdienen die een vergelijkbare functie uitoefenen. Je kunt hiervoor onze Salary Survey gebruiken. Ondersteun je argumenten met goede voorbeelden van vergelijkbare functies, zowel binnen als buiten het bedrijf. Controleer je salaris aan de hand van salarisonderzoeken voor jouw bedrijfstak.

De marktomstandigheden in jouw bedrijfstak

Is er in de bedrijfstak waarbinnen je werkzaam bent een tekort aan kandidaten die dezelfde vaardigheden hebben als jij? Zijn de salarissen binnen de bedrijfstak over het geheel genomen gestegen of gedaald? Zijn er in de bedrijfstak veel functies beschikbaar die aansluiten bij je vaardigheden? Deze vragen moet je kunnen beantwoorden, zodat je inzicht hebt in de hoogte van het salaris dat je kunt vragen en dat reëel is.

Is het salaris in overeenstemming met de secundaire arbeidsvoorwaarden?

Een topsalaris kan verleidelijk lijken en je onterecht een gevoel van voldoening geven. Zorg ervoor dat je de financiële implicaties goed narekent, want het is mogelijk dat je nieuwe baan hogere kosten met zich meebrengt. Misschien moet je verder reizen om op je werk te komen of gelden er andere arbeidsvoorwaarden die minder gunstig zijn. Natuurlijk kan het omgekeerde ook voorkomen. Je nieuwe salaris is misschien niet zo hoog als je had gehoopt, maar er zijn wellicht andere voordelen: een bedrijfsauto, gratis zorgverzekering, lidmaatschap van een sportschool of andere gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie

Wil je graag persoonlijk advies over jouw loopbaan? Neem dan contact op met onze consultants. Zij staan je graag te woord. Of bekijk hier onze vacatures.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

ESG specialist Hasib Sharifzada: ‘Mijn expertise op het gebied van reporting, audit en control kwam goed van pas’  

ESG (Environment, Social & Governance) en de implementatie van Europese richtlijnen voor CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directives) staan bij veel organisaties hoog op de agenda. Dit betekent dat er genoeg kansen zijn voor professionals die zich in dit specialisme willen verdiepen. Juriste

Lees meer

Nieuwe senior leadership positie?

De start in een nieuwe baan als senior leader is leuk, maar ook uitdagend. Hoe zorg je dat je je binnen korte tijd positioneert als gerespecteerde leidinggevende, en een omgeving creëert waarin jouw mensen kunnen floreren? Robert Walters vroeg advies aan verschillende C-level executives. 1. Verdiep

Lees meer

Vier tips voor executives die terug willen keren naar Nederland

Een carrière in het buitenland biedt veel mogelijkheden. Dit is dé kans om de wereld te zien, nieuwe culturen te ontdekken en ervaring op te doen in het internationale bedrijfsleven. Toch gaat het bij veel professionals weer kriebelen na een paar jaar in het buitenland. De directe communicatiestijl,

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.