nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Salarisgids Nederland 2024

Raadpleeg het meest uitgebreide overzicht van salarissen en wervingstrends in jouw branche

Salarisgids 2024: Het complete overzicht voor het benchmarken van up to date salarissen 

De salarisgids is dé tool voor het vergelijken van salarissen met anderen in jouw vakgebied. We voorzien je van feiten en analyses om gedurfde beslissingen te nemen, de volgende stap in je carrière te finetunen, en je concurrentie voor te blijven als het gaat om het aantrekken en behouden van talent. 

We geven inzicht in salarissen en de arbeidsmarkt voor zowel vaste als interimfuncties in verschillende vakgebieden in Nederland, waaronder accounting & finance, banking & financial services, legal, HR en supply chain. 

Salarissen vergelijken

In de salarisgids vind je per vakgebied een overzicht van:

 • Arbeidsmarktontwikkelingen
 • Veelgevraagde vaardigheden
 • Salarisverwachtingen

Of je nu wereldwijde, nationale, of lokale informatie zoekt, je vindt het in onze salarisgids 2024.

Vul het formulier hiernaast in en start direct met het vergelijken van salarissen.

Download de salarisgids

 

Belangrijkste salarisontwikkelingen in Nederland 

SS Blocks

%

van de bedrijven geeft loonsverhoging in 2024

%

van de professionals is op zoek naar een nieuwe baan in 2024

1.6 jaar

gemiddelde duur dat professionals bij een werkgever blijven

%

van de professionals heeft vertrouwen in de baankansen in zijn sector

%

van de professionals verwacht loonsverhoging in 2024

Voor professionals     

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan of je wilt voorbereiden op jouw jaarlijkse evaluatiegesprek, de salarisgids biedt de nodige informatie om te krijgen wat je verdient.

Voor werkgevers

Of je nu op zoek bent naar nieuwe medewerkers, of focust op de retentie van je huidige werknemers, de salarisgids 2024 geeft je de handvaten die je nodig hebt om vooruit te kijken.

 

Marktupdate 2024

In 2024 lijkt de economische groei af te vlakken door zowel lokale als wereldwijde factoren, wat resulteert in een terughoudendheid bij organisaties om nieuwe werknemers aan te nemen en minder vacatures. Vooral werknemers met tijdelijke contracten hebben minder kans op een vast dienstverband, waardoor de arbeidsmarkt naar verwachting meer in evenwicht zal zijn.

De vraag naar interim professionals blijft hoog, vooral in de financiële sector en de retail. Hoewel het inkomen van vaste werknemers naar verwachting niet zal stijgen, blijven ontwikkelingsmogelijkheden, werken op afstand en diversiteit op de werkvloer belangrijke factoren om talent aan te trekken en te behouden in 2024.  

 

 

Veelgestelde vragen

 • Waarom gebruik maken van een salarisgids?

  Als je wilt weten wat een redelijk salaris is voor de functie en de sector waarin je werkt of waarin je overweegt te gaan werken, gebruik dan onze Salarisgids om salarissen te vergelijken binnen een specifiek functieniveau. Zo krijg je een duidelijk beeld van je salarispotentieel of de kosten voor het aannemen van een nieuwe werknemer.

 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van een salarisbenchmarking gids?
  Of u nu een loonsverhoging, promotie of bonus verwacht, met een salarisgids kunt u accurate salarisgemiddelden bekijken en jouw salaris vergelijken met andere professionals in uw sector. Met deze betrouwbare salarisinformatie kunt u precies vaststellen hoeveel u zou moeten verdienen, zodat u zich kunt voorbereiden op de loononderhandelingen bij uw volgende beoordelingsgesprek.
 • Wat is het beste moment om over mijn salaris te onderhandelen?
  Salarisbeoordelingen vinden vaak plaats tijdens de jaarlijkse en halfjaarlijkse evaluatiegesprekken. Vind je dat je prestaties en inspanningen van het afgelopen jaar beloond moeten worden? Gebruik dan de eindejaarsperiode om je voor te bereiden om over je salaris te onderhandelen tijdens je beoordeling in januari. Bovendien is het het hele jaar door belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van wat je waard bent.
 • Wat is het salarisbenchmarking proces en waarom is het belangrijk?
  Het salarisbenchmarkingproces omvat het vergelijken van salarissen op de markt en levert een loonvork en -gemiddelde voor een bepaalde rol. Dit kan werkgevers helpen bij de beslissing over salarissen of bonussen tijdens beoordelingsperiodes of bij het aannemen van een nieuwe medewerker. Het benchmarkingproces is essentieel voor het beoordelen en vergelijken van loon- en compensatiepakketten ten opzichte van de markt en die van concurrenten. Het vergelijken van lonen en vergoedingen kan ook een aanzienlijk concurrentievoordeel bieden door het behouden en aantrekken van toptalent en het verbeteren van de reputatie van een organisatie.
 • Hoe doe je aan salarisvergelijking?
  In samenwerking met een gespecialiseerde gegevensverzamelaar biedt een benchmarking tool een volledig overzicht van salarisbereiken en gemiddelden op basis van locatie, ervaringsniveau en meer. Je kunt de meest recente salarisvorken en gemiddelden bekijken in onze salarisgids.
 • Hoe moeten werkgevers de lonen en vergoedingen van werknemers evalueren tijdens beoordelingsgesprekken?
  Beoordelingen van salarissen en bonussen vinden vaak plaats tijdens de jaarlijkse en halfjaarlijkse evaluatiegesprekken. In combinatie met de prestatiebeoordeling kun je een salarisbenchmarkingstool gebruiken. De tool geeft inzicht in markttrends en vaardigheden die veel gevraagd worden. Gebruik prestatiebeoordelingen om te zien waar de werknemer past ten opzichte van de externe arbeidsmarkt en voorkom het verlies van veelgevraagd talent door doeltreffende belonings- en compensatiestrategieën.

Recruitmentadvies

Alles bekijken

Carrièreadvies

Alles bekijken

Waar zijn al die financials toch gebleven?

Een waslijst met vereisten opstellen om een nieuwe medewerker voor je finance afdeling te vinden, gaat je niet ver brengen. Zeker bij het werven van financiële professionals moeten werkgevers bereid zijn om harde eisen te schrappen, zich aan te passen aan de sollicitant en het salarisaanbod omhoog t

Lees meer

Finance professional is zich bewust van goede positie op de arbeidsmarkt

Werkgevers strijden om financieel talent en de salarissen zijn er het afgelopen jaar flink op vooruit gegaan. Finance professionals zijn zich bewust van hun goede positie op de arbeidsmarkt, en zijn positief over de toekomst: maar liefst 88% is tevreden met de kansen die het werkveld hen biedt, blij

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.