Salary Survey
aanvragen 

»
»

Hiring advice 

»

Salary Survey 2018 

The Robert Walters European Salary Survey 2018 is nu beschikbaar. U kunt hier een gratis exemplaar aanvragen. De Salary Survey 2018 bevat het meest actuele overzicht van salarissen en recruitmenttrends in Nederland en de rest van Europa.

De salaristabellen in de salary survey is gebaseerd op een analyse van vaste, interim en tijdelijke plaatsingen van onze kandidaten verspreid over de verschillende locaties en disciplines waarin wij werken. Naast deze salarisoverzichten bevat de Salary Survey uitgebreide informatie over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en recruitmenttrends. De Salary Survey 2018 biedt u daardoor de handvaten om toptalent voor uw organisatie aan te trekken en vast te houden. 

U kunt de Salary Survey 2018 kosteloos aanvragen.

Over de Salary Survey

De negentiende editie van onze Salary Survey is het meest uitgebreide overzicht van salaris- en recruitmenttrends in de UK, Ierland, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje en Zwitserland. Het boek bevat ook regionale recruitment overzichten van Australië & New Zealand, China, Zuid-Oost Azië, USA, het Midden Oosten en Afrika.

De Salary Survey is gebaseerd op een analyse van vaste, interim en tijdelijke plaatsingen van onze kandidaten verspreid over de verschillende locaties en disciplines waarin wij werken. 

De Salary Survey is nu beschikbaar. Vraag hier een gratis exemplaar aan.

Recruitmenttrends in Nederland

In 2018 zullen we op alle niveaus een verschuiving zien naar een nog meer kandidaatgedreven markt. In accounting en finance zal de vraag naar junior en mid level professionals het hoogst zijn, maar we verwachten in 2018 ook meer mobiliteit te zien op senior niveau.

In banken en financiële instellingen is er grote vraag naar kandidaten met goede data analytics vaardigheden, voor functies op het snijvlak van finance en IT.

Salarissen zullen gematigd stijgen in 2018. Finance specialisten en kandidaten met 1 tot 3 jaar werkevering vormen hierop een uitzondering, met sterkere salarisgroei.

Het bieden van competitieve salarissen en trainingsmogelijkheden zijn een must voor het aantrekken en vasthouden van talent. Flexibel werken en een goede balans tussen werk en privé blijven belangrijke factoren. Ook is het aan te raden om recruitment processen kort te houden, omdat goede kandidaten vaak meerdere sollicitatieprocedures hebben lopen.