De voordelen van werken op interim-basis

Woman-working-as-interim-professional

Denk jij na over een carrière als interim-professional? Werken als interimmer kan veel voordelen hebben. Je hebt veel vrijheid qua werktijden en bepaalt zelf hoe je je werkzaamheden uitvoert. Je kiest je eigen opdrachten en werkomgeving uit, en je leert veel van het binnenkijken bij verschillende organisaties. Er zijn nog veel meer voordelen aan het werken op interim-basis. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.


 

1. Je vergroot je netwerk

Als interimmer krijg je bij allerlei verschillende bedrijven een kijkje in de keuken. Bij elke nieuwe opdracht leer je weer nieuwe mensen kennen, waardoor je een uitgebreid netwerk opbouwt binnen jouw sector. Dit is een groot voordeel, want als interim-professional ben je mede afhankelijk van je netwerk voor het vinden van nieuwe opdrachten. Als je het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen en je netwerk uit te breiden, is een carrière als interim-professional zeker iets voor jou.

2. Je bouwt ervaring en expertise op binnen een bepaalde sector

Als interim-professional word je ingehuurd voor wat je al kunt. Opdrachtgevers willen een professional die de opdracht direct kan volbrengen en al bekend is met de sector. Doordat je als interimmer vaak meerdere opdrachten vervult binnen dezelfde sector, ontwikkel je je al snel tot een expert op een bepaald gebied.

3. Je kunt je kennis en vaardigheden toepassen in verschillende omgevingen

Het leven als interim-professional is nooit saai. De ene keer werk je aan een project bij een grote corporate, en de andere keer zit je bij een startup. Je werkt iedere keer weer in een hele andere omgeving, waar je de processen kunt verbeteren door jouw kennis en vaardigheden toe te passen.

4. Je leert omgaan met verschillende organisatiestructuren, bedrijfsculturen en managementstijlen

Doordat je als interimmer steeds bij een andere organisatie terecht komt, word je ontzettend flexibel. Je leert je snel aan te passen aan nieuwe organisaties, en komt in aanraking met allerlei verschillende organisatiestructuren, bedrijfsculturen en managementstijlen. Mocht je ooit weer in vaste dienst willen, dan weet je precies wat voor type organisatie bij je past.

5. Werken in het buitenland

Interim-projecten zijn vaak internationaal. Als je van reizen houdt, is werken in het buitenland een reële optie. Als interim-professional kies je zelf welke opdrachten je wel en niet aanneemt, en kun je dus zelf bepalen of en hoeveel je wilt reizen.

6. De mogelijkheid om meer te verdienen

Als interim professional word je per uur betaald. Hoewel je ook rekening moet houden met kosten aan bijvoorbeeld verzekeringen en pensioen, hou je bij een goede bezettingsgraad alsnog meer jaarinkomen over dan bij een vast dienstverband. 

Meer informatie

Wil je meer weten over werken op interim-basis? In onze gids voor startende interim professionals lees je alles over de voordelen, de risico's en geven we je tips voor het vinden van een nieuwe opdracht. 

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn als interim professional? Neem dan contact op met een van onze gespecialiseerde consultants

Carrière advies 

»

Vacaturemelding aanmaken 

»

Refer a friend 

»

Vacatures 

»

Salary Survey 

»

Aanbevolen vacatures