nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

De voordelen van werken op interim basis

Denk jij na over een carrière als interim professional? Werken als interimmer kan veel voordelen hebben. Je hebt veel vrijheid qua werktijden en bepaalt zelf hoe je je werkzaamheden uitvoert. Je kiest je eigen opdrachten en werkomgeving uit, en je leert veel van het binnenkijken bij verschillende organisaties. Er zijn nog veel meer voordelen aan het werken op interimbasis. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 

1. Je vergroot je netwerk

Als interimmer krijg je bij allerlei verschillende bedrijven een kijkje in de keuken. Bij elke nieuwe opdracht leer je weer nieuwe mensen kennen, waardoor je een uitgebreid netwerk opbouwt binnen jouw sector. Dit is een groot voordeel, want als interim professional ben je mede afhankelijk van je netwerk voor het vinden van nieuwe opdrachten. Als je het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen en je netwerk uit te breiden, is een carrière als interim professional zeker iets voor jou.

2. Je bouwt ervaring en expertise op binnen een bepaalde sector

Als interim professional word je ingehuurd voor wat je al kunt. Opdrachtgevers willen een professional die de opdracht direct kan volbrengen en al bekend is met de sector. Doordat je als interimmer vaak meerdere opdrachten vervult binnen dezelfde sector, ontwikkel je je al snel tot een expert op een bepaald gebied.

3. Je kunt je kennis en vaardigheden toepassen in verschillende omgevingen

Het leven als interim professional is nooit saai. De ene keer werk je aan een project bij een grote corporate, en de andere keer zit je bij een startup. Je werkt iedere keer weer in een hele andere omgeving, waar je de processen kunt verbeteren door jouw kennis en vaardigheden toe te passen.

4. Je leert omgaan met verschillende organisatiestructuren, bedrijfsculturen en managementstijlen

Doordat je als interimmer steeds bij een andere organisatie terecht komt, word je ontzettend flexibel. Je leert je snel aan te passen aan nieuwe organisaties, en komt in aanraking met allerlei verschillende organisatiestructuren, bedrijfsculturen en managementstijlen. Mocht je ooit weer in vaste dienst willen, dan weet je precies wat voor type organisatie bij je past.

5. Werken in het buitenland

Interimprojecten zijn vaak internationaal. Als je van reizen houdt, is werken in het buitenland een reële optie. Als interim professional kies je zelf welke opdrachten je wel en niet aanneemt, en kun je dus zelf bepalen of en hoeveel je wilt reizen.

6. De mogelijkheid om meer te verdienen

Als interim professional word je per uur betaald. Hoewel je ook rekening moet houden met kosten aan bijvoorbeeld verzekeringen en pensioen, hou je bij een goede bezettingsgraad alsnog meer jaarinkomen over dan bij een vast dienstverband. 

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

De huidige stand van zaken omtrent de interimwetgeving

Bij de introductie in 2016 zorgde de Wet DBA voor veel opschudding onder werkgevers en interim professionals. Tot begin 2020 is de handhaving op de Wet DBA opgeschort. Wel startte de Belastingdienst eind 2019 al met verscherpt toezicht. Het streven van het kabinet is om op 1 januari 2021 de Wet DBA

Lees meer

Tien do’s en don’ts voor interimmers

Als interim professional ben je met verschillende dingen tegelijk bezig: je probeert niet alleen zo goed mogelijk te functioneren binnen je huidige functie, maar bent tegelijkertijd alvast bezig met het binnenhalen van je volgende opdracht. Als manager interim solutions ondersteunt Quintin de Koning

Lees meer

Interim professional? 6 redenen om te kiezen voor Robert Walters

Is interimmer worden de volgende stap in jouw carrière? Hier zijn zes redenen die Roald Keijzers, manager interim recruitment, onderscheidt om te kiezen voor Robert Walters. 1. Jij kunt focussen op je expertise, wij doen de rest Interim professionals zijn ondernemende mensen. Ze kunnen zichzelf goed

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.