nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Business controllers gewild in de zorg

Sinds de privatisering van de zorg is business control een onmisbaar onderdeel geworden van finance binnen zorginstellingen. CFO’s in de zorg kiezen daarom steeds vaker voor door de wol geverfde business controllers.

“Zorginstellingen zijn op zoek naar controllers die niet alleen sterk zijn in het opstellen en analyseren van rapportages, maar ook kunnen optreden als business partner,” zegt Thomas Boerefijn, recruitment consultant bij Robert Walters voor financiële professionals in de zorgsector. Een business controller houdt zich binnen de zorg namelijk ook bezig met de kwaliteit van de geleverde zorg, en hoe deze meetbaar te maken door het opstellen van de juiste indicatoren. “Goede communicatieve vaardigheden zijn essentieel om de dialoog aan te gaan en draagvlak te creëren voor verandering. De business controller moet dus niet bang zijn om de discussie aan te gaan.”

Nieuwe focus

De taken van de business controller werden in de beginfase van de privatisering vaak uitgevoerd door de financial controller. Nu veel zorginstellingen hun back office gereorganiseerd hebben, merken ze dat er te weinig gedaan is op het vlak van business control. “Dit is niet vreemd, want business control en financial control zijn echt twee verschillende vakgebieden. Veel zorginstellingen zijn nu in de fase beland dat ze hun planning & control cyclus op orde hebben. Ze zijn klaar voor de volgende stap in het privatiseringsproces. Dit creëert ruimte voor een business controller om zijn werk te doen; kijken waar meer winst te behalen valt en welke behandelingen beter afgestoten kunnen worden naar andere zorginstellingen,” legt Boerefijn uit.

De nieuwe focus biedt financial controllers de kans zich om te scholen tot business controllers. “Het is een mooie uitbreiding van het takenpakket en een interessante carrièreontwikkeling. Maar het is niet voor alle financial controllers weggelegd,” weet Boerefijn. “Financial control en business control vereisen compleet verschillende vaardigheden, ook op het gebied van soft skills. Binnen het nieuwe zorglandschap is het juist belangrijk dat de verschillen erkend worden, om business control echt naar een hoger niveau te kunnen brengen.” In de meeste gevallen wordt daarom besloten om een ervaren business controller aan te nemen, in plaats van de financial controller om te scholen.

Switchen op managementniveau

Ook op directieniveau maken meer professionals de overstap van het bedrijfsleven naar de zorg. “Deze ontwikkeling beïnvloedt interessant genoeg ook de vraag naar business controllers binnen de zorgsector. CFO’s en CEO’s die van origine uit het bedrijfsleven komen, zien de toegevoegde waarde van business control, en vinden het belangrijk dat deze positie ingevuld wordt door een ervaren business controller,” stelt Boerefijn. Dat neemt niet weg dat ook CFO’s die altijd in de zorgsector gewerkt hebben deze toegevoegde waarde steeds meer gaan inzien. “Daarom zien we in de gehele zorgsector het aantal business control vacatures stijgen’’, concludeert Boerefijn.

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Nieuwe wetgeving leidt tot run op IT risk professionals

Op 1 januari 2025 treedt de Digital Operational Resilience Act (DORA) in werking. Deze nieuwe wetgeving heeft als doel om de digitale weerbaarheid van financiële ondernemingen in de Europese Unie te vergroten. Hoewel de inwerkingtreding van DORA nog even op zich laat wachten, is er nu al een toename

Lees meer

Update interim recruitmentmarkt: ‘’De vraag vanuit scale-ups neemt toe’’

De arbeidsmarkt voor interim professionals is de afgelopen jaren vrij stabiel gebleven. Wat er ook gebeurt, er zal altijd behoefte zijn aan tijdelijke krachten ter opvulling van verlof of projecten. Toch zien consultants Thomas van Vliet (legal specialist) en Mearg Tafla (finance specialist) dat de

Lees meer

Business controllers gewild in de zorg

Sinds de privatisering van de zorg is business control een onmisbaar onderdeel geworden van finance binnen zorginstellingen. CFO’s in de zorg kiezen daarom steeds vaker voor door de wol geverfde business controllers. “Zorginstellingen zijn op zoek naar controllers die niet alleen sterk zijn in het o

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.