nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

HR professional nog steeds gewild, maar moet complexere procedure door

HR is en blijft mensenwerk: daarom zal de vraag naar HR professionals blijven bestaan. Toch kan de vraag naar deze groep fluctueren, wat deels kan komen door de status van de Nederlandse arbeidsmarkt. Momenteel wordt vooral de strategische HR professional die óók met operationele zaken bezig is, veel bemiddeld. Dit merkt Tim Roza, manager HR recruitment. ''Een generalistische HR professional die van alle markten thuis is, heeft veel waarde voor je organisatie''. 

Langere, complexere procedures

Veel organisaties zijn de afgelopen maanden strenger geworden met het aannemen van HR professionals. Volgens Roza komt dit voornamelijk door het feit dat veel HR professionals die nu nodig zijn, een relatief zwaar profiel moeten hebben. ''Op dit moment is er niet alleen behoefte aan startende HR professionals, maar ook behoefte aan professionals die op strategisch niveau gaan werken en bijvoorbeeld het personeelsbeleid vormgeven en uitvoeren. Voor deze senior functies wil je goed uitzoeken wat voor vlees je in de kuip hebt. De onzekerheid over de Nederlandse economie zorgt er ook voor dat organisaties kritischer zijn op deze HR kandidaten'', zegt Roza. 

Behoefte aan strategisch én operationeel

Deze gewilde senior HR professional krijgt waarschijnlijk met meer te maken dan enkel de strategie, volgens Roza. ''De scheidingslijn tussen operationele HR-zaken, tactische HR-zaken en strategische HR-zaken wordt steeds dunner. Daarom zullen senior HR professionals ook moeten weten wat er in de day-to-day business gebeurt en hoe dit precies werkt'', aldus Roza. ''Op dit moment ligt de prioriteit binnen veel organisaties bij  operationele HR-processen continueren en optimaliseren, en vanuit daar strategische veranderingen doorvoeren. Dit kan een allround HR professional het beste doen, idealiter naast de startende HR professional die zich op onder meer de administratie richt''. 

Verschillende verwachtingspatronen

De behoefte aan de HR professional - van starter tot senior - heeft gevolgen voor de sollicitatieprocedure. Zo hanteren veel organisaties nu bijvoorbeeld niet twee gesprekken, maar drie. Ook merkt Roza dat er meer stakeholders betrokken worden bij de procedure om 'zeker te weten' dat het om een geschikte kandidaat gaat. ''Hierdoor duurt het proces langer. Veel solliciterende HR professionals zijn dit niet gewend, aangezien zij voorheen heel snel binnengehengeld werden door organisaties. Als dat nu niet gebeurt, bestaat de kans dat zij afhaken gedurende het proces. Zij kiezen toch vaker voor de partij die hen als eerst een aanbod doet''. 

Gras niet altijd groener

Roza ziet dit regelmatig gebeuren en vindt dit zonde. ''Denk goed na over de tijdslijn die je aan je sollicitatieproces hangt en welke stakeholders je erbij betrekt. Er is niets mis met kritisch zijn, maar de arbeidsmarkt is nog steeds krap en er zijn nog steeds weinig beschikbare kandidaten''. Ook benadrukt Roza dat geen enkele kandidaat perfect is. ''Ik zie nog vaak dat organisaties met een kandidaat in gesprek zijn die goed past in de rol, maar uiteindelijk niet voor diegene kiezen omdat ze hopen dat er een nog betere kandidaat om de hoek komt kijken. Ik wil organisaties op het hart drukken dat ze nu niet de luxe hebben om te wachten op de perfecte HR professional. Een match op het gebied van persoonlijkheid en bedrijfscultuur is het belangrijkst, in combinatie met de essentiële skills voor de baan. De rest is aan te leren''.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met Tim Roza, HR recruitment specialist via tim.roza@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4665. Bekijk ook onze HR vacatures. 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Het belang van een goede HR-generalist in deze tijd

De vraag naar human resources generalisten is in de eerste helft van dit jaar met 7% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze daling, met natuurlijk als oorzaak de coronacrisis, is een stuk lager dan dat van andere HR-functies op hetzelfde niveau. Zo laat bijvoorbeeld het aantal op

Lees meer

Van HR assistent naar HR adviseur: zo groei je snel door

Nu je een tijdje ervaring hebt opgedaan als HR assistent, ben je toe aan een nieuwe carrièremove. Doorgroeien tot een functie als HR adviseur is dan een logische stap. Maar wat zijn precies de verschillen tussen deze twee functies? En hoe stoom je jezelf klaar voor een rol als HR adviseur? Nicole Li

Lees meer

Open sollicitatie: doen of niet?

Heeft het zin om spontaan je cv naar een bedrijf te sturen, of belandt deze sowieso in de prullenbak? Het heeft misschien niet altijd direct effect, maar op de lange termijn kan die open sollicitatie wel degelijk het verschil maken. Open sollicitatie: waarom? Je kent het wel: dolgraag wil je aan de

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.