nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Starters moeten banken compliant houden

Het tekort aan compliance professionals in de bancaire sector loopt de spuigaten uit, en de salariseisen van ervaren sollicitanten vormen steeds vaker een barrière. Daarom richten banken hun pijlen nu massaal op starters. 'Deze groep is vooral op zoek naar een werkplek waar ze veel kunnen leren’, zegt Nick Lammers - managing recruitment consultant bij Robert Walters.

Wat zag je het afgelopen jaar gebeuren op de arbeidsmarkt voor compliance professionals?

‘Voorheen kregen alleen grootbanken de verantwoordelijkheid om hun klanten op witwaspraktijken en terrorismefinanciering te controleren, maar nu krijgen ook steeds meer middelgrote banken en partijen zoals verzekeraars deze plicht. Zij willen allemaal reputatieschade en boetes voorkomen, dus gaan ze flink investeren in hun compliance afdeling. Dit zorgt voor nóg meer vraag naar compliance professionals, vooral KYC-analisten'.

Hoe komen banken aan die compliance professionals?

'Banken willen goed personeel, maar tegelijkertijd zijn ze niet bereid om de torenhoge salarissen te betalen waar medior en senior kandidaten om vragen. Starters gaan akkoord met minder loon, waardoor we zien dat banken er steeds vaker voor kiezen om starters aan te nemen en hen intern op te leiden. Banken azen vooral op studenten die een hbo- of wo-opleiding richting criminologie, rechten of finance volgen, parttime relevante werkervaring willen opdoen, en voldoende analytisch vermogen hebben. Door in te zetten op deze starters kunnen veel compliance vacatures bij banken uiteindelijk toch ingevuld worden'.

Is er nog een andere reden waarom banken voor starters kiezen? 

'Financiële instellingen willen niet dat kandidaten voor de baan kiezen vanwege het salaris. Ze willen intrinsiek gemotiveerde werknemers die enthousiast zijn over het werk. En dat zijn starters: ze staan aan het begin van hun carrière, willen nieuwe dingen leren en staan te trappelen om hun kennis toe te passen in de praktijk. De operationele compliancewerkzaamheden die starters uitvoeren zijn vaak repetitief, maar zij doen met dit werk wel relevante ervaring op, en dat is wat starters willen'.

Hoe zorg je ervoor dat die starters ook blijven? 

'Zorg voor genoeg doorgroeimogelijkheden. Starters willen snel stappen maken en na verloop van tijd strategischer te werk gaan. Zeker bij functies die vrij operationeel zijn. Zodra je langere tijd een compliance-functie uitvoert, wordt meer van je analytisch vermogen gevraagd. Je gaat grote klanten controleren, uitgebreide analyses opstellen en complexe bedrijfsstructuren beoordelen. Kaart deze doorgroeimogelijkheden aan tijdens de sollicitatiegesprekken met starters: dan is de kans groter dat ze voor jóu kiezen als werkgever, en dat ze na hun studie fulltime bij je aan de slag gaan. En dat wil je als bank, want starters zijn nu harder nodig dan ooit voor het uitvoeren van compliancewerkzaamheden'. 

Meer weten?

Wil je meer weten over arbeidsmarktontwikkelingen en salarissen binnen compliance? Vraag dan snel toegang aan tot de Robert Walters Salary Survey. Of  neem contact op met onze recruitment specialisten via netherlands@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.  

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Toenemende vraag naar startende 'high potentials' binnen financiële sector

Bedrijven in de financiële sector staan te springen om recent afgestudeerden aan te nemen. Ook werkstudenten worden steeds vaker benaderd voor parttime banen in de financiële sector. Want de nood is hoog volgens Nick Lammers, managing consultant Banking & Financial Services. ''Er moet in 2024 veel w

Lees meer

De financiële sector in 2024: meer lucht op arbeidsmarkt, ondanks groeiende vraag naar ESG- en pensioenspecialisten

Professionals werkzaam in de financiële sector hebben de banen voor het uitkiezen en bovendien zijn er voldoende interimopdrachten. Toch lijken vraag en aanbod meer met elkaar in balans te komen. Dit constateren Dave Duim (recruitment specialist interim) en Hidde Kooijman (recruitment specialist per

Lees meer

Drie compliance adviezen voor kleine financiële instellingen

De wet- en regelgeving in de financiële sector verandert continu. Vooral voor kleine financiële ondernemingen is het een uitdaging om alle nieuwe ontwikkelingen bij te benen. Ton van der Kooi, senior manager banking & financial services bij Robert Walters, ziet kleine financiële instellingen vaak wo

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.