nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Hoe ga je om met een tegenbod?

Je hebt ontslag genomen bij je huidige werkgever omdat je een nieuwe baan hebt gevonden. Maar je manager wil je niet zomaar laten gaan; hij biedt je een salarisverhoging aan, een promotie of betere secundaire arbeidsvoorwaarden.

Hoe ga je met zo’n aanbod om? Wanneer is het een goed idee om akkoord te gaan met een tegenbod, en wanneer is het beter om ervoor te bedanken? Er zijn vier vragen die je jezelf moet stellen bij het overwegen van een tegenbod.

Biedt het tegenbod een oplossing voor de lange termijn?

Bij het overwegen van een tegenbod is het belangrijk om in gedachten te houden hoe deze beslissing uitpakt voor je carrière op de lange termijn. Misschien ben je wel benaderd voor een nieuwe functie, maar als je zelf op zoek ging is dat omdat je niet tevreden bent met je huidige baan. Wordt dit weggenomen als je het tegenbod accepteert? Meer salaris kan aantrekkelijk lijken, maar als je geen plezier hebt in je werk dan zul je na een tijdje toch weer gaan rondkijken naar iets beters.

Op de lange termijn biedt de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en door te groeien je meer voor je carrière dan het accepteren van een salarisverhoging.

 

Jose Bokhorst, managing director van Robert Walters Nederland: “Onderzoek wijst uit dat van de werknemers die een tegenbod accepteren, 39% van hen binnen een jaar alsnog ontslag neemt. Dit geeft aan dat een tegenbod vaak maar een tijdelijke oplossing blijkt te zijn.”

Is het vertrouwen tussen jou en je werkgever beschadigd?

Nu je werkgever weet dat je de organisatie eigenlijk wilde verlaten, kan het zijn dat de relatie tussen jullie veranderd is. Je kunt vanaf nu gezien worden als minder loyaal en betrouwbaar, vooral als je manager weet dat je zelf actief naar een nieuwe baan gezocht hebt. Je wil niet in de situatie zitten dat je niet meer naar de tandarts durft te gaan onder werktijd omdat je bang bent dat het lijkt of je een sollicitatiegesprek hebt.

Wie heeft er meer belang bij dat je blijft, jij of je manager?

Het behouden van huidige werknemers, zelfs als dat betekent dat er een salarisverhoging of bonus gegeven moet worden, is goedkoper voor een organisatie dan het aantrekken van nieuw personeel. Daarom zal een werkgever al snel proberen je over te halen om te blijven.

"Hoewel het duidelijk in het voordeel van je werkgever is dat je blijft, verandert dat niets aan het feit dat jij ontevreden genoeg was om op zoek te gaan naar een nieuwe functie en tijd en moeite te steken in de andere stappen die komen kijken bij een sollicitatie, zoals het schrijven van een motivatiebrief en het voeren van sollicitatiegesprekken”, gaat Bokhorst verder.

Kreeg je waardering van je werkgever voordat je ontslag nam?

Bij een tegenbod krijg je een salarisverhoging of promotie omdat ze weten dat ze je anders kwijtraken. Wil je voor een organisatie werken waar mijn goede prestaties niet automatisch op waarde geschat worden en je hiervoor beloond word?

Het komt zelfs voor dat organisaties een salarisverhoging bij een tegenbod vereffenen met een bonus die onderdeel uitmaakt van je salarispakket. Bij het overwegen van een tegenbod is het goed om hier rekening mee te houden. 

Heb jij een tegenbod ontvangen en wil je jouw situatie met één van onze consultants bespreken? Neem contact met op met onze recruitment specialisten via netherlands@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.  

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

7 tips voor een beoordelingsgesprek

Tijdens je beoordelingsgesprek kijk je niet alleen terug naar je prestaties van het afgelopen (half) jaar. Het is ook hét moment om vooruit te kijken; om aan te geven wat je ambities voor het komende (half)jaar zijn, en te bespreken hoe de organisatie jou kan helpen om te groeien als professional. H

Lees meer

Hoe stel je een carrièreplan op?

Aan de hand van een goed carrièreplan kun je bepalen waar je in je carrière bent en welke doelen je voorop wil stellen voor de toekomst. Geen idee hoe je aan zo’n plan begint? We geven je een duidelijk stappenplan om te volgen. Stap 1: Wie ben ik? Bepaal wat je precies wil doen en welke invloed je p

Lees meer

Zo maak je een goede indruk als je regelmatig van baan bent gewisseld

De tijd dat een werknemer zijn of haar hele carrière trouw blijft aan dezelfde werkgever, is allang voorbij. Maar veel werkgevers zien vaak van baan veranderen nog steeds als iets negatiefs. Ze zijn immers niet bereid om veel tijd en dus geld in een werknemer te investeren die waarschijnlijk niet la

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.