nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Referenties vermelden op je cv? Vijf tips!

Al maak je nog zo’n verpletterende indruk tijdens je sollicitatiegesprek, een werkgever wil graag zoveel mogelijk zekerheid dat hij de juiste keuze maakt. Hoe fijn is het dan als jouw vorige werkgevers hem kunnen vertellen over jouw kwaliteiten? De kans is dus groot dat je gevraagd wordt om één of meerdere referenties op te geven. Maar wie kies je? En hoe doe je dat het best? Wij geven vijf tips.

Kies geloofwaardige referenten

Het is natuurlijk verleidelijk om een collega waar je het goed mee kon vinden op te geven als referent, maar dat is waarschijnlijk niet de beste keuze. Ook familie of vrienden zijn niet geschikt. Idealiter vraag je jouw vorige manager om een aanbeveling. Solliciteer je naar je eerste baan, dan kan je bijvoorbeeld je stagebegeleider, een docent of je manager van een vakantiebaan opgeven. Belangrijk is dat je iemand kiest die jou goed kent in een professionele setting en dat diegene een positief beeld van je heeft.

Zet geen contactgegevens op je cv

Zet je referenties niet met naam en contactgegevens op je cv of in je motivatiebrief, tenzij de organisatie waar je solliciteert hier expliciet om vraagt. In de meeste gevallen wordt pas om referenties gevraagd na een eerste gesprek of in de laatste fase van het sollicitatieproces. Vermeld op je cv onderaan enkel ‘referenties beschikbaar op aanvraag’. 

Nog een tip: LinkedIn biedt de mogelijkheid om referenties op je profiel te zetten. Vraag je manager vlak voor of na je vertrek of hij een aanbeveling voor je wil schrijven op LinkedIn. Zo kunnen referenties er zelfs voor zorgen dat je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. 

Vermijd verrassingen

Neem voordat je mensen opgeeft als referent even contact met ze op. Vraag of zij het oké vinden dat je hun naam en contactgegevens doorgeeft. Zo weten zij dat ze misschien een telefoontje krijgen én kunnen ze zich een beetje voorbereiden op wat ze over jou willen vertellen. Je kunt hen ook alvast wat informatie geven over de baan waarnaar je solliciteert en de kwaliteiten die daarvoor van belang zijn. Zo weet je referent waar hij de focus op moet leggen in het gesprek. 

Ook je potentiële werkgever zal altijd toestemming vragen voor hij contact opneemt met één van jouw werkgevers. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je huidige manager er per ongeluk achter komt dat jij aan het solliciteren bent. Er zijn werkgevers die het toch erg belangrijk vinden om jouw huidige werkgever te spreken. Je kunt dan tijdens het sollicitatiegesprek afspreken dat die pas gebeld wordt voor een laatste check op het moment dat jij je vertrek al hebt aangekondigd. Je krijgt dan een aanbod onder voorbehoud, waardoor er – als er geen bijzondere dingen spelen tussen jou en je huidige manager – niks is om je zorgen over te maken.  

Zorg dat de contactgegevens up-to-date zijn 

Is het alweer een tijdje geleden dat je contact had met je referent? Check dan even of alle contactgegevens nog kloppen voor je ze doorgeeft. Denk bijvoorbeeld aan de functietitel, bedrijfsnaam, het telefoonnummer en het emailadres.

Bedank je referent

Heb je de baan gekregen? Gefeliciteerd! Misschien gaf de positieve feedback van je referent de doorslag. Neem dan ook even de tijd om hem te bedanken voor zijn aanbeveling. Je kunt jezelf dan ook direct aanbieden als referent voor jouw manager. Het is mogelijk dat hem in de toekomst gevraagd wordt om een aanbeveling van iemand aan wie hij leiding heeft gegeven. Zo kun jij ook iets terugdoen voor je referent. 

Meer informatie

Op zoek naar een nieuwe baan? Check dan ook onze tips over hoe je gemotiveerd blijft tijdens jouw banenjacht.

Interesse in een carrière in recruitment? Neem dan ook een kijkje op onze 'werken bij'-pagina. Of neem contact op met managing talent acquisition specialist Ellis van de Valk via ellis.vandevalk@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.  

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Met zelfverzekerde antwoorden op veelgestelde vragen ben je jouw concurrenten een stap voor. Sollicitaties verlopen niet volgens een vast stramien, maar er zijn een aantal vragen die bijna altijd worden gesteld. Hier volgt een lijst met veelgestelde vragen en aanwijzingen over de manier waarop je de

Lees meer

10 tips om effectiever te netwerken

Door social media is netwerken een stuk toegankelijker geworden voor iedereen die zich meer op zijn of haar gemak voelt achter de computer dan op een cocktailparty. Het slechte nieuws voor de meer introverte mensen onder ons is dat handjes schudden en oogcontact maken nog steeds belangrijke aspecten

Lees meer

Vijf veelgemaakte fouten in een sollicitatiegesprek

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek betekent dat de volgende fase in je carrière weer een stapje dichterbij is. Maar je bent er nog niet. Wij geven je een overzicht van vijf zaken waarmee sollicitanten vaak de mist ingaan, zodat jij deze fouten niet maakt. 1. Onvoldoende onderzoek Onderz

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.