nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Wat doe je aan op je eerste werkdag?

Spannend hoor, je eerste werkdag in een nieuwe baan. Wat doe je aan? Je wil stijlvol voor de dag komen, niet uit de toon vallen en je prettig voelen in je outfit. Wiebke Coort, Recruitment Consultant bij Robert Walters geeft dagelijks advies aan startende werknemers. Dit zijn haar kledingadviezen voor een nieuwe kantoorbaan.

Kleding, sieraden en je kapsel: het zegt iets over wie je bent. Het is belangrijk dat je je prettig voelt bij hoe je eruit ziet, maar het moet ook passen bij je werkomgeving. Dat is soms een beetje zoeken, zeker in het begin. Je wil natuurlijk niet in drie-delig pak of chique mantelpakje naast je manager zitten die een spijkerbroek en sneakers heeft aangetrokken. Of andersom.

1. Vraag om advies

Vaak krijg je tijdens je sollicitatiegesprekken al de kans om een rondje over de werkvloer te lopen. Als dat niet het geval is dan kun je op andere manieren een beeld krijgen van de dresscode. Misschien ken je al iemand die er werkt? Anders kun je via de website en vooral ook de social media kanalen van de organsiatie vaak al een idee krijgen van de kledingvoorschriften. “Vraag je nieuwe werkgever ook gerust om advies”, zegt Coort. “Wij geven kandidaten die wij bemiddelen regelmatig kledingadvies dat specifiek van toepassing is op de organisatie waar ze gaan werken. Je kunt je nieuwe manager bij het tekenen van je contract gerust naar de dresscode vragen. Het is een legitieme vraag, en laat zien dat je goed voorbereid aan de slag wil gaan.” 

2. Begin veilig

Voor de eerste werkdagen is het verstandig om op safe te spelen. Zonder uitspattingen en liever ietsje overdressed dan underdressed. Wees voorzichtig met té opvallende schoenen, sieraden, nagellak of dat te gekke printje. Coort: ”Een kandidate droeg tijdens haar intake gesprek met mij een heel gaaf modieus, maar fluorescerend shirt. Ik heb haar geadviseerd dat niet op de eerste werkdag te dragen omdat ik wist dat het net iets té zou zijn voor haar nieuwe werkomgeving. Dat wil niet zeggen dat het een paar weken later niet alsnog kan, als iedereen al een beetje een beeld van je heeft.”

3. Zoek de middenweg

De kunst is om een balans te vinden tussen je op je gemak voelen in je kleding, en iets dragen dat past bij je nieuwe werkomgeving. Coort: “Als het goed is, past je persoonlijkheid en dus ook je kledingstijl bij de bedrijfscultuur van je nieuwe werkgever. Maar soms is het toch nodig om je een beetje aan te passen. Als je echt uit de toon valt bij je collega's voel je je ook niet prettig.”

4. Kom fris voor de dag

Tot slot een tip die ik vaak geef aan kandidaten die op sollicitatiegesprek gaan, maar ook goed is om aan te denken bij je eerste werkdag. Als je zenuwachtig bent is het heel normaal dat je wat meer gaat zweten. Een frisse douche en goede deodorant vooraf zijn daarom een must. Coort: “Nog een tip voor de vrouwen; kijk uit met synthetische materialen, bijvoorbeeld dat zijden jurkje dat alleen naar de stomerij mag. Vaak ruikt het fris als je het ’s morgens uit de kast trekt, maar in de loop van de dag kan dat anders worden, en je ziet er elk watervlekje op. Kies daarom liever voor katoenen kleding.”

Zo, jij bent klaar voor je eerste dag bij je nieuwe baan! Moet jij die nieuwe baan nog vinden? Neem dan een kijkje bij onze vacatures voor finance, IT support, supply chain en management support.

Voor meer informatie, neem contact op met onze recruitment specialisten via netherlands@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.  

 

 

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Zo start je succesvol met je eerste interim opdracht

Werken als interim professional brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt flexibel werken en hebt de vrijheid om zelf te bepalen welk soort opdrachten je wilt doen en waar. Doordat je een kijkje krijgt in de keuken bij diverse organisaties, leer je omgaan met verschillende organisatiestructuren, b

Lees meer

Vier tips voor executives die terug willen keren naar Nederland

Een carrière in het buitenland biedt veel mogelijkheden. Dit is dé kans om de wereld te zien, nieuwe culturen te ontdekken en ervaring op te doen in het internationale bedrijfsleven. Toch gaat het bij veel professionals weer kriebelen na een paar jaar in het buitenland. De directe communicatiestijl,

Lees meer

Vier onmisbare cursussen voor future proof finance professionals

De trend van automatisering heeft een grote impact op de taken van finance professionals. De tijd van rapporten opstellen en cijfertjes invullen is voorbij. Eenvoudige en routinematige werkzaamheden worden steeds meer overgenomen door technologie. Om met de tijd mee te gaan, moet je je als finance p

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.