Een nieuwe baan? Zo maak je de juiste keuze

Jose Bokhorst

Meer verdienen, jezelf ontwikkelen of een verhuizing: allemaal redenen om van baan te wisselen en met een nieuwe uitdaging te starten. Toch kan het lastig zijn om een nieuwe baan te kiezen, omdat het aanbod oneindig lijkt en behoorlijk gevarieerd is. Hoe maak je de juiste keuze? Jose Bokhorst, managing director van Robert Walters Nederland, geeft drie tips.    
 

1. Ga je ambities achterna  

Bokhorst: “Organisaties zien steeds vaker in dat de perfecte kandidaat niet bestaat. Het gevolg hiervan is dat zij vaker out-of-the-box werven en nieuwe werknemers langer de tijd geven om zichzelf te ontwikkelen. Denk je er dus aan om over te stappen naar een ander type organisatie, een andere functie of een nieuw specialisme? Of wil je eens een periode werken op interim basis? Ga er dan vooral voor, want steeds meer werkgevers bewegen met je mee.''

2. Luister vooral naar jezelf

“Natuurlijk is het goed om in gesprek te gaan met familie en vrienden over jouw carrière, maar te veel meningen zorgen ervoor dat je alleen maar meer gaat twijfelen. Luister vooral naar je eigen gevoel – jij kent jezelf immers het beste. Wel is het aan te raden om contact op te nemen met verschillende werkgevers: zo kom je erachter waar jij gelukkig van wordt in een baan. Een recruitment consultant kan jou hier ook bij helpen. Zij kennen de markt, achterhalen wat jij belangrijk vindt en komen met ideeën die jij zelf wellicht nog niet had bedacht'', aldus Bokhorst. 

3. Kies een baan die voldoening geeft

“Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen belangrijke factoren zijn om wel of niet voor een baan te gaan, maar uiteindelijk gaat het erom of je een voldaan gevoel krijgt van je werk. De voldoening die je krijgt van bonussen en salarisverhogingen, is vaak tijdelijk. Zaken zoals doorgroeimogelijkheden, fijne collega's en hybride werkmogelijkheden zorgen daarentegen voor werkgeluk op de lange termijn. Dit is zeker iets om in je achterhoofd te houden als je knopen moet doorhakken'', concludeert Bokhorst. 

Meer informatie

Wil je persoonlijk advies bij jouw zoektocht naar een nieuwe baan? Neem contact met ons op via netherlands@robertwalters.com of via 020 644 46 55. Dan koppelen wij je aan een recruitment consultant die je verder kan helpen in jouw carrière.

Carrière advies

»

Aanbevolen vacatures