Werken als supply chain manager

dak raamwerk

Werken als supply chain manager

Een supply chain manager organiseert de activiteiten die komen kijken bij het inkopen, produceren en distribueren van de goederen van een organisatie. Supply chain is een vakgebied dat flink in beweging is en interessante carrièremogelijkheden biedt. Wat houdt een baan als supply chain manager precies in, welke opleiding heb je nodig voor deze functie en wat verdient een supply chain manager?

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

Als supply chain manager ben je betrokken bij elke fase van de levenscyclus van het product. Je bent verantwoordelijk voor onder andere de inkoop van grondstoffen, het inrichten van (productie)processen, de opslag van producten, en het transport van distributiecentra naar verkooppunten of in het geval van grondstoffen naar de fabriek waar het product verwerkt wordt. Een goede supply chain manager zorgt ervoor dat al deze processen soepel verlopen. Je ziet toe op het gehele distributieproces en zorgt er niet alleen voor dat de producten goed worden opgeslagen, maar ook dat ze vanuit het distributiecentrum op tijd geleverd worden aan de klant.

Welke skills heb je nodig?

Relatiemanagement skills en goed kunnen plannen zijn fundamentele vaardigheden in deze functie. Supply chain managers werken tegenwoordig steeds vaker op opdrachten die zich uitstrekken over meerdere continenten. Dat betekent dat ze moeten kunnen onderhandelen met leveranciers en klanten wereldwijd.

Je moet daarnaast goed kunnen omgaan met de complexiteit van matrixorganisaties, omdat je met mensen op veel verschillende afdelingen en kantoren moet schakelen. Je moet dus goed zijn in het opzetten van samenwerkingen om ervoor te zorgen dat processen soepel en efficiënt verlopen.

De functie is erg procesgedreven en vereist technologische kennis; het implementeren van nieuwe technologie moet je gemakkelijk af gaan en je moet zorgen je dat je op de hoogte blijft van nieuwe trends.

Welke kwalificaties zijn vereist?

Het meest voorkomende carrièrepad naar supply chain management start met een relevante Bachelor of Master studie, zoals Logistiek, Internationaal Transport of Supply Chain Management. Er zijn ook veel supply chain managers met een afgeronde studie in de richting Finance of Bedrijfskunde. Postdoctorale diploma’s in Transport Planning, Supply Chain Management of Logistiek staan ook goed op je cv.

Wat verdient een supply chain manager?

Het salaris van een supply chain manager ligt tussen de €70k en €100k per jaar, afhankelijk van hoeveel ervaring je hebt, je specifieke skills, de grootte van de organisatie en de branche waarin je werkt. Raadpleeg onze Salary Survey voor meer informatie over salarissen.

Bekijk onze supply chain vacatures.

Carrière advies 

»

Vacaturemelding aanmaken 

»

Refer a friend 

»

Vacatures 

»

Salary Survey 

»

Aanbevolen vacatures