nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Groeiende vraag naar treasury professionals: ‘’Organisaties willen financiële risico's indekken’’

De noodzaak om financiële risico’s in kaart te brengen was bij veel organisaties een tijdje naar de achtergrond verdwenen. Totdat de rente omhoog schoot. Dit constateert Joyce Toeset, senior manager legal, tax & treasury recruitment. ‘’Organisaties willen weten waar ze op financieel vlak aan toe zijn. Een treasury professional is de beste persoon om dit inzichtelijk te maken’’. 

Volatiliteit sinds jaren weer hoog

De afgelopen tijd is de rente behoorlijk gestegen en ook valuta waren continu in beweging. Toeset: ‘’Hierdoor zien organisaties nu in dat het toch belangrijk is om hun risico’s in te dekken. De rente was jarenlang stabiel, dus er was geen reden tot zorg. Totdat de koersen in beweging kwamen. Vanwege de jarenlange stabiliteit hebben maar weinig organisaties ervoor gekozen hun rentes vast te leggen. Zij voelen daar nu de consequenties van. Dit is daarom het perfecte moment om een treasury professional aan te nemen die de koersen in de gaten houdt en risico’s indekt’’.

Financial controller heeft versterking nodig

Toeset merkt dat veel organisaties denken dat het stukje risico-indekking onder het takenpakket van de klassieke financial controller valt. ‘’Deze manier van denken is echter een valkuil, want een financial controller kijkt heel anders naar valuta dan een treasury professional. De financial controller richt zicht op financiële aansluitingen en (rand)rekeningen; een treasurer ontfermt zich over de financiële risico’s die hieraan verbonden zijn, een hele andere tak van sport. Een financiële afdeling alleen is dus niet genoeg om een financieel stabiele omgeving te creëren’’, aldus Toeset.  

Vraag groter dan aanbod

Een voordeel voor organisaties is dat een treasury professional makkelijker te vinden is dan bijvoorbeeld een fiscalist of een financial controller. ‘’Treasury professionals – denk aan treasury managers en cash managers – zijn over het algemeen minder honkvast; zij overwegen nog weleens een stap naar een andere organisatie’’, legt Toeset uit. Wel is de vraag naar deze groep ondertussen groter dan het aanbod vanwege de onzekerheid die de bewegende valuta en onstabiele rente met zich meebrachten.

Van interim professional naast vaste kracht

De zoektocht naar treasury professionals is een blijft dus een uitdaging, net zoals de zoektocht naar vele andere hoogopgeleide professionals. Toeset raadt aan om eerst een interim professional gespecialiseerd in treasury in te huren, deze zijn namelijk makkelijker te vinden. ‘’Deze persoon kan het fundament opbouwen en de risico’s in kaart brengen. Op deze manier ontdek je wat je precies nodig hebt op het gebied van treasury en kun je vervolgens verder met een vaste kracht’’, aldus Toeset. ‘’Deze vaste kracht hoeft niet zo’n zwaar profiel te hebben als de interim professional, aangezien de complexe basis al staat. Gelukkig zijn deze starters makkelijker te vinden dan de doorgewinterde interim professional’’.

Meer informatie 

Wil je persoonlijk advies over het werven van treasury professionals? Neem dan contact op met Joyce Toeset via joyce.toeset@robertwalters.com of via +316 5142 6049.

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Inflatie van functietitels: slimme recruitment truc of bron van verwarring?

Inflatie zien we niet alleen terug in de supermarkt. Ook in functietitels is waardevermindering zichtbaar: de zogeheten functietitel-inflatie. Annemieke Peskens legt uit wat functietitel-inflatie is en waarom het ‘opblazen’ van titels negatieve gevolgen kan hebben. Wat is functietitel-inflatie? Chie

Lees meer

Interim professional vaker ingezet vanuit noodzaak, parttime zzp’er wint terrein

Het aantal zzp’ers in Nederland neemt de afgelopen tien jaar gestaag toe. In 2022 waren er 1,2 miljoen Nederlanders met een hoofdbaan als zzp'er; in totaal 12 procent van alle werkenden (bron: CBS). En dit aantal nam ook in 2023 toe. Professionals hechten meer waarde aan flexibiliteit en willen een

Lees meer

Concreet en persoonlijk: dé pijlers voor een sterk sollicitatieproces

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm: het is alle hens aan dek om nieuwe medewerkers voor je te winnen. Of dat lukt hangt in grote mate af van je werving- en selectieproces. Recruitment specialist Seppe Raaphorst geeft advies over de belangrijkste elementen van dit proces: de vacaturetekst, de soll

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.