nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Dichterbij dan je denkt: de oplossing voor het nijpende tekort aan financial controllers

Het tekort aan financial controllers is de afgelopen jaren zo hoog opgelopen, dat deze professionals bijna niet meer te vinden zijn. Maar financial controllers die vanuit het buitenland naar Nederland verhuisden, zijn er nog wél, constateert Jonathan Koonincks, Senior Consultant Finance Recruitment. 'En dit aantal ligt behoorlijk hoog'. Koonincks geeft vijf redenen waarom deze groep professionals geschikt is voor financial control rollen.

·       Ze wonen én blijven in Nederland

Veel werkgevers willen internationals wel aannemen, maar vrezen voor alle praktische zaken die hierbij komen kijken zoals huisvesting, bankzaken en soms ook een visum. Maar in de meeste gevallen wonen zij al in Nederland, wat betekent dat je als werkgever niets meer hoeft te regelen. Koonincks: 'De meeste financiële professionals die naar Nederland verhuizen, hebben een duidelijk doel: hier een carrière opbouwen. Vaak kunnen ze snel aan de slag en hoef je alleen rekening te houden met een eventuele opzegtermijn, net als bij andere kandidaten. Er is dus niets wat het sollicitatieproces in de weg staat'.

·       Ze kennen het Nederlandse bedrijfsleven

Doordat veel internationals al langere tijd in Nederland verblijven, zijn ze vaak al ingeburgerd. Sterker nog: ze kennen het reilen en zeilen van het Nederlandse bedrijfsleven, wat enorm helpt bij de samenwerking tussen bijvoorbeeld een financial controller uit het buitenland en een business controller uit Nederland. 'Het enige mogelijke verschil tussen een internationale kandidaat en een Nederlandse kandidaat, is de taal', aldus Koonincks. 'Maar tegenwoordig verstaat bijna iedereen Engels. Daarnaast moet je je afvragen in hoeverre perfecte beheersing van de Nederlandse taal noodzakelijk is voor een financial control rol'.

·       Ze hebben veel kennis in huis

Een groot deel van de internationals heeft een universitaire opleiding afgerond, aangevuld met een diploma van de Association of Chartered Certified Accountants (ACCA). In veel landen is een ACCA-diploma noodzakelijk om een rol als financial controller te kunnen bekleden, terwijl dit in Nederland niet zo is. Sterker nog: de ACCA is nog relatief onbekend in Nederland. 'Sommige afgestudeerde finance professionals in Nederland kiezen ervoor om een RA-diploma te behalen, vergelijkbaar met een ACCA-diploma. Maar dit is geen harde eis', zegt Koonincks hierover. Dit betekent dat een kandidaat met een internationale achtergrond hoogstwaarschijnlijk meer kennis heeft over het financial control vak dan een professional uit Nederland, omdat de kans groter is dat diegene een extra diploma – en daarmee extra kennis – op zak heeft.

·       Ze raken niet snel uitgekeken op het financial control vak

Veel Nederlandse financial controllers willen na één of twee jaar doorgroeien naar een business control functie waarin zij strategischer aan de slag kunnen. Bij internationals ziet Koonincks dat deze ambitie wat minder leeft. 'Zij willen alles uit de financial control rol halen wat erin zit. Daarnaast vinden zij het accounttechnische stuk en alle wet- en regelgeving die hierbij komt kijken interessant. Ook is deze groep financial controllers vaak opgeleid met het idee: je wordt financial controller, niet meer en niet minder. Hier in Nederland is dat anders: er wordt relatief sneller geswitcht en doorgegroeid. Dit is uiteraard niet erg, maar dit vergroot wel de kans op verloop onder financial controllers'.

·       Ze zijn te spreken over het Nederlandse werkklimaat

Tot slot zijn veel internationals tevreden met de arbeidsvoorwaarden en de werk-privébalans die Nederland te bieden heeft.  'Bovendien krijg je hier relatief veel uitbetaald in vergelijking met andere landen, wat internationals motiveert om naar Nederland te komen en hier vervolgens te blijven. Zij kunnen onder bepaalde voorwaarden 30 procent van hun brutosalaris belastingvrij ontvangen, wat het ook aantrekkelijker maakt om in Nederland te blijven werken', concludeert Koonincks.

Meer informatie

Behoefte aan persoonlijk advies als het aankomt op het aannemen van financial controllers? Neem dan contact op met Jonathan Koonincks via Jonathan.Koonincks@RobertWalters.com of via +31 10 752 7223.

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Inflatie van functietitels: slimme recruitment truc of bron van verwarring?

Inflatie zien we niet alleen terug in de supermarkt. Ook in functietitels is waardevermindering zichtbaar: de zogeheten functietitel-inflatie. Annemieke Peskens legt uit wat functietitel-inflatie is en waarom het ‘opblazen’ van titels negatieve gevolgen kan hebben. Wat is functietitel-inflatie? Chie

Lees meer

Interim professional vaker ingezet vanuit noodzaak, parttime zzp’er wint terrein

Het aantal zzp’ers in Nederland neemt de afgelopen tien jaar gestaag toe. In 2022 waren er 1,2 miljoen Nederlanders met een hoofdbaan als zzp'er; in totaal 12 procent van alle werkenden (bron: CBS). En dit aantal nam ook in 2023 toe. Professionals hechten meer waarde aan flexibiliteit en willen een

Lees meer

Concreet en persoonlijk: dé pijlers voor een sterk sollicitatieproces

De krapte op de arbeidsmarkt is enorm: het is alle hens aan dek om nieuwe medewerkers voor je te winnen. Of dat lukt hangt in grote mate af van je werving- en selectieproces. Recruitment specialist Seppe Raaphorst geeft advies over de belangrijkste elementen van dit proces: de vacaturetekst, de soll

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.