nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Toenemende vraag naar startende 'high potentials' binnen financiële sector

Bedrijven in de financiële sector staan te springen om recent afgestudeerden aan te nemen. Ook werkstudenten worden steeds vaker benaderd voor parttime banen in de financiële sector. Want de nood is hoog volgens Nick Lammers, managing consultant Banking & Financial Services. ''Er moet in 2024 veel werk verricht worden, wat met name het gevolg is van de strenge CDD/KYC (Customer Due Diligence/Know Your Customer)-vereisten en de nieuwe Pensioenwet.  

Jongere garde eerder aan serieuze baan  

De behoefte aan ''high potentials'', hbo- en wo-studenten of starters met een achtergrond in finance, economie, crimonologie of rechten, is de afgelopen jaren enorm toegenomen. ''De vraag naar afgestudeerden was al groot, maar er is nu ook interesse in de lichting die nog studeert. Want zij kunnen nu al op parttime basis gaan werken'', aldus Nick. ''Organisaties hopen dat deze werkstudenten  – na hun afstuderen – op fulltime basis willen instromen bij de organisatie. Ze hebben dan al relevante werkervaring én zijn al ingewerkt, wat mooi meegenomen is''. Deze studenten zien dit volgens Nick gelukkig ook zitten: ''Zij kiezen tegenwoordig vaker voor een bijbaan die aansluit bij hun studie dan bijvoorbeeld voor een baan in de horeca''.  

CDD en Pensioenwet zorgen voor extra werk  

Maar waarom is er nu sprake van toenemende vraag naar starters in de financiële sector? Volgens Nick zijn er twee oorzaken: de toegenomen behoefte aan CDD/KYC-analisten en de nieuwe Pensioenwet. ''Er komt steeds meer controle over klanten van financiële instellingen. Niet alleen banken, maar ook verzekeraars en leasemaatschappijen krijgen hierdoor met strengere CDD/KYC-vereisten te maken. En dit zorgt voor meer controlewerk'', licht Nick toe. Daarnaast komt de nieuwe Pensioenwet eraan, die de komende jaren geïmplementeerd moet worden door financiële instellingen. ''Er zullen bijvoorbeeld veel systeemmigraties plaatsvinden de komende tijd, dit past goed bij het takenpakket van een starter in de financiële sector''.  

Studenten en starters vinden én binden  

Maar nu rest de vraag: hoe vind en bind je deze nieuwe lichting professionals aan je organisatie? Volgens Nick is het essentieel om deze groep een duidelijk doorgroeiplan te bieden. ''Als kandidaten weten wat hen de komende maanden te wachten staat en hoe hun carrière er over drie jaar uit kan zien, is de kans groter dat ze voor jouw organisatie kiezen en relatief lang bij je in dienst blijven. Als je geen concrete doorgroeimogelijkheden biedt, raak je starters na een tijdje kwijt. Dan gaan ze na één of twee jaar op zoek naar een baan waar ze zichzelf wél kunnen ontwikkelen'', concludeert Nick.  

Meer informatie  

Wil je persoonlijk advies over recruitment binnen de financiële sector? Neem dan contact op met Nick Lammers via nick.lammers@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.  . Benieuwd wat professionals in de financiële sector gemiddeld verdienen? Download de Robert Walters Salary Survey en krijg toegang tot actuele salarissen in de financiële sector.

 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

De financiële sector in 2024: meer lucht op arbeidsmarkt, ondanks groeiende vraag naar ESG- en pensioenspecialisten

Professionals werkzaam in de financiële sector hebben de banen voor het uitkiezen en bovendien zijn er voldoende interimopdrachten. Toch lijken vraag en aanbod meer met elkaar in balans te komen. Dit constateren Dave Duim (recruitment specialist interim) en Hidde Kooijman (recruitment specialist per

Lees meer

Drie compliance adviezen voor kleine financiële instellingen

De wet- en regelgeving in de financiële sector verandert continu. Vooral voor kleine financiële ondernemingen is het een uitdaging om alle nieuwe ontwikkelingen bij te benen. Ton van der Kooi, senior manager banking & financial services bij Robert Walters, ziet kleine financiële instellingen vaak wo

Lees meer

Dit staat bancair specialisten te wachten in 2023

De bankensector is continu in beweging. Zo zorgt allerlei aangescherpte wet- en regelgeving de komende maanden voor vraag naar ervaren specialisten. Maar er speelt meer. Ton van der Kooi, recruitment manager banking & financial services, geeft een overzicht van arbeidsmarkttrends bij banken in 2023.

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.