nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Open sollicitatie: doen of niet?

Heeft het zin om spontaan je cv naar een bedrijf te sturen, of belandt deze sowieso in de prullenbak? Het heeft misschien niet altijd direct effect, maar op de lange termijn kan die open sollicitatie wel degelijk het verschil maken.

Open sollicitatie: waarom?

Je kent het wel: dolgraag wil je aan de slag bij die ene organisatie, maar er verschijnt maar geen geschikte vacature. En dus reageer je uiteindelijk maar op vacatures bij bedrijven die je minder aanspreken.

Via een open sollicitatie kun je je altijd richten aan bedrijven die je écht interesseren en die het meest aansluiten bij jouw eigen waarden en interesses, vacature of niet. Bovendien kan een open sollicitatie ook vleiend werken bij een organisatie: je toont je oprechte interesse in het bedrijf en je maakt duidelijk dat je graag bij hen aan de slag wil.

Spontaan solliciteren levert misschien niet onmiddellijk het gewenste resultaat op (misschien is er simpelweg even geen ruimte om iemand aan te nemen), maar het geeft je toch de kans om een zaadje te planten bij een potentiële werkgever. Is je profiel interessant, dan zal hij zich dat ook herinneren en daar kan je op termijn de vruchten van plukken. Niet alle openstaande vacatures worden immers online gepubliceerd.

Een groot voordeel van spontaan solliciteren is uiteraard dat je minder te maken hebt met concurrentie van andere kandidaten. Je profiel wordt niet steeds vergeleken met andere sollicitanten, zoals dat bij een openstaande vacature wel het geval is. En minder concurrentie betekent ook meer kans op een baan.

Open sollicitatie: hoe?

Zodra je besluit om een open sollicitatie te versturen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Dit soort sollicitaties vergt meer tijd dan reageren op een vacature, omdat je bij een open sollicitatie de juiste persoon in de organisatie moet identificeren, z’n contactgegevens moet vinden, de bedrijfscultuur moet begrijpen en eventueel je sollicitatie moet opvolgen. 

Onderzoek op LinkedIn wie de juiste persoon is om je spontane sollicitatie naartoe te sturen. Dat kan de HR-manager zijn, maar evengoed de manager van de afdeling waar je graag wil werken. Personaliseer je motivatiebrief en leg bondig uit wat jij toe zou voegen aan het team en wat jouw kwaliteiten zijn. Hoe meer je weet over de organisatie en de persoon die je benadert, hoe preciezer en relevanter je kan zijn in je betoog. 

Een bijgewerkt cv is uiteraard essentieel. Zorg ervoor dat deze aansluit bij de cultuur van het bedrijf waar je solliciteert. Gebruik bijvoorbeeld een functietitel die binnen de organisatie gangbaar is en zorg ervoor dat de waarden die de organisatie uitdraagt ook terug te vinden zijn in de interesses en soft skills op jouw cv.

Aarzel niet om je open sollicitatie op te volgen en je motivatie te herhalen. Denk eraan dat een persoonlijke aanpak belangrijk blijft. Bel of mail, maar ga je contactpersoon ook niet stalken.

Tot slot: gebruik je netwerk. Laat kennissen en ex-collega’s die werken in organisaties die jij interessant vindt weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Zij kunnen je net dat extra duwtje in de rug geven.

Meer weten?

Ontdek hier onze andere tips die helpen bij jouw zoektocht naar een baan.

Nog niet overtuigd van een open sollicitatie? Bekijk dan snel onze vacatures. Of neem contact met ons op via netherlands@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655. 

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Met zelfverzekerde antwoorden op veelgestelde vragen ben je jouw concurrenten een stap voor. Sollicitaties verlopen niet volgens een vast stramien, maar er zijn een aantal vragen die bijna altijd worden gesteld. Hier volgt een lijst met veelgestelde vragen en aanwijzingen over de manier waarop je de

Lees meer

10 tips om effectiever te netwerken

Door social media is netwerken een stuk toegankelijker geworden voor iedereen die zich meer op zijn of haar gemak voelt achter de computer dan op een cocktailparty. Het slechte nieuws voor de meer introverte mensen onder ons is dat handjes schudden en oogcontact maken nog steeds belangrijke aspecten

Lees meer

Vijf veelgemaakte fouten in een sollicitatiegesprek

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek betekent dat de volgende fase in je carrière weer een stapje dichterbij is. Maar je bent er nog niet. Wij geven je een overzicht van vijf zaken waarmee sollicitanten vaak de mist ingaan, zodat jij deze fouten niet maakt. 1. Onvoldoende onderzoek Onderz

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.