nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Wat zijn de risico's van werken als interim professional?

Werken als interim professional kent veel voordelen. Je hebt de flexibiliteit om te werken waar en wanneer je wilt en ook bij de invulling van je werkzaamheden heb je veel vrijheid. Ook verander je regelmatig van werkomgeving. Kortom, je werk is eigenlijk nooit saai. Het opgeven van een vast contract is natuurlijk spannend, en iets om goed over na te denken. Een carrière als interimmer brengt namelijk ook  een aantal onzekerheden met zich mee. Je moet snel slagen kunnen maken na de start van elke opdracht, en jezelf kunnen verkopen om aan nieuwe opdrachten te komen. 

Twijfel jij om de overstap naar interim te maken? Houd dan rekening met de volgende zaken:

  • In je opstartperiode kan het verkrijgen van je eerste opdracht even op zich laten wachten.
  • Als interim professional krijg je betaald per gewerkt uur. Dit is een voordeel van interim, maar betekent ook dat je niet doorbetaald wordt tijdens vakantie, ziekte en andere afwezigheid.
  • Win juridisch advies in voordat je je eerste contract tekent. Zo kom je halverwege je opdracht niet voor verrassingen te staan. Werk je samen met een recruitmentorganisatie gespecialiseerd in interim, dan kun je bij hen terecht met vragen over je contract.
  • Regel je zaken goed op het gebied van pensioen en arbeidsongeschiktheids-verzekering. Houd er bij het vaststellen van je uurtarief ook rekening mee dat je zelf voor je pensioen en verzekeringen moet zorgen. 
  • Opdrachtgevers eisen vaak dat interim professionals een beroeps-aansprakelijkheidsverzekering en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze verzekeringen beschermen je tegen de gevolgen van schadeclaims door beroepsfouten en claims als gevolg van het beschadigen van eigendommen van de opdrachtgever. Een recruitment consultant kan je advies geven over het afsluiten van deze verzekeringen.
  • Het uiteindelijke betalingsrisico ligt bij de zzp’er. Als de organisatie waarvoor je werkt niet kan betalen, kan dit betekenen dat er facturen open blijven staan. Wanneer je ervoor kiest om samen te werken met een recruitmentorganisatie, is de kans hierop echter minimaal. 
  • Je hebt minder werkzekerheid en het verkrijgen van een nieuwe opdracht kan arbeidsintensief zijn. Hierbij kan een recruitmentorganisatie als Robert Walters je uiteraard ondersteunen.
  • Om je kansen op een eerste opdracht te vergroten, is het aan te raden competitief te zijn in je uurtarief.

Laat bovenstaande lijst je niet afschrikken. Met een ondernemende instelling en een goede voorbereiding zijn deze zaken prima te regelen.

De toegevoegde waarde van een recruiter

Een recruitmentorganisatie kan je advies geven over de stappen die nodig zijn bij het starten als interimmer, en een aantal zorgenwegnemen. Als je werkt met een recruitmentorganisatie heb je niet alleen toegang tot een uitgebreid netwerk aan opdrachtgevers, maar profiteer je ook van jarenlange kennis over de markt. Recruitment consultants weten waar opdrachtgevers naar op zoek zijn en kunnen je adviseren bij het vaststellen van je uurtarief, het omschrijven van je kernpropositie en de voorbereiding op je sollicitatiegesprek.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Hoe zorg je voor een succesvol acquisitiegesprek als interim professional?

Je ontkomt er niet aan als interim professional: het acquisitiegesprek met een potentiële opdrachtgever. Hoe win je je gesprekspartner voor je tijdens deze kennismaking? De opdrachtgever kiest een kandidaat op basis van inhoud en persoonlijke klik. Deze klik creëer je door enthousiasme en persoonlij

Lees meer

De huidige stand van zaken omtrent de interimwetgeving

Bij de introductie in 2016 zorgde de Wet DBA voor veel opschudding onder werkgevers en interim professionals. Tot begin 2020 is de handhaving op de Wet DBA opgeschort. Wel startte de Belastingdienst eind 2019 al met verscherpt toezicht. Het streven van het kabinet is om op 1 januari 2021 de Wet DBA

Lees meer

Tien do’s en don’ts voor interimmers

Als interim professional ben je met verschillende dingen tegelijk bezig: je probeert niet alleen zo goed mogelijk te functioneren binnen je huidige functie, maar bent tegelijkertijd alvast bezig met het binnenhalen van je volgende opdracht. Als manager interim solutions ondersteunt Quintin de Koning

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.