nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Vertellen dat je meerdere sollicitaties hebt lopen: ja of nee?

De krappe arbeidsmarkt lijkt aan te houden, dus dit is het perfecte moment om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Tijdens je zoektocht is het logisch dat je je kansen spreidt en solliciteert bij meerdere bedrijven, misschien zelfs bij concurrenten van het bedrijf waar je mee in gesprek gaat. Maar moet je laten weten dat je meerdere sollicitaties hebt lopen? Of juist niet?

Het belang van eerlijke communicatie

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en de kans is daarom groot dat er tijdens een sollicitatiegesprek gevraagd wordt of je ook andere sollicitaties hebt lopen. Je kunt hier het beste eerlijk over zijn; een goede werkgever heeft hier begrip voor. Je wilt namelijk zeker weten dat je komt te werken bij een bedrijf dat bij je past, en dan is het helemaal niet gek om meerdere organisaties met elkaar te vergelijken. 

Je kunt er ook voor kiezen om het onderwerp zelf aan te snijden. Zeker wanneer je weet dat je andere sollicitaties wil afwachten voor je een keuze kunt maken. Iedere werkgever waardeert het om op de hoogte gesteld te worden van de situatie; hierdoor zijn er in een later stadium geen verrassingen. Bovendien weet het bedrijf zo dat er kapers op de kust zijn en zal een tweede gesprek misschien net even wat sneller ingepland worden.

Kiezen tussen twee banen

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat een bedrijf zo enthousiast over je is dat je gelijk een aanbod krijgt. Zeker als de werkgever lang heeft gezocht naar de perfecte kandidaat, wil hij je misschien zo snel mogelijk aan boord halen. In dit geval is het belangrijk om te weten dat je niet direct op het aanbod in hoeft te gaan. Geef aan dat je blij bent met het aanbod, maar tijd nodig hebt om erover na te denken. Dit is niet gek, zeker als je ook nog gesprekken hebt lopen bij een andere organisatie. Als het bedrijf jou echt zo graag wil hebben, dan kunnen ze echt wel een paar dagen op je wachten.

Stel dat het andere bedrijf waar je gesolliciteerd hebt jou ook een aanbod doet, dan moet je natuurlijk kiezen tussen twee banen. En hoewel dit een enorme luxepositie is, kan die keuze nog best lastig zijn. Het is daarom van belang dat je goed nagaat welk van de twee banen het beste bij jouw persoonlijkheid en ambities past. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een carrièreplan uit te stippelen en dit naast beide aanbiedingen te leggen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Meer informatie

Als alles goed gaat, dan kun jij binnenkort je ontslag gaan indienen. Lees onze tips die ervoor zorgen dat jij op een prettige manier vertrekt bij je huidige baan. Nog niet zo ver? Bekijk onze vacatures. Voor meer informatie, neem contact op met onze recruitment specialisten via netherlands@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655. 

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Veelgestelde vragen tijdens het sollicitatiegesprek

Met zelfverzekerde antwoorden op veelgestelde vragen ben je jouw concurrenten een stap voor. Sollicitaties verlopen niet volgens een vast stramien, maar er zijn een aantal vragen die bijna altijd worden gesteld. Hier volgt een lijst met veelgestelde vragen en aanwijzingen over de manier waarop je de

Lees meer

10 tips om effectiever te netwerken

Door social media is netwerken een stuk toegankelijker geworden voor iedereen die zich meer op zijn of haar gemak voelt achter de computer dan op een cocktailparty. Het slechte nieuws voor de meer introverte mensen onder ons is dat handjes schudden en oogcontact maken nog steeds belangrijke aspecten

Lees meer

Vijf veelgemaakte fouten in een sollicitatiegesprek

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek betekent dat de volgende fase in je carrière weer een stapje dichterbij is. Maar je bent er nog niet. Wij geven je een overzicht van vijf zaken waarmee sollicitanten vaak de mist ingaan, zodat jij deze fouten niet maakt. 1. Onvoldoende onderzoek Onderz

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.