nl
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Professionals

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, zodat zij jouw verhaal kunnen delen met de meest vooraanstaande organisaties van Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Meer informatie
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Finance professional in non-profitsector beleeft uitdagende tijden

2023 was een gunstig jaar voor finance professionals werkzaam in de non-profitsector. De salarissen schoten omhoog door sectorbrede cao-onderhandelingen, soms met wel 10 procent. Daarnaast is het meer dan eens gebleken hoe ontzettend dynamisch de sector is. Ook in 2024 liggen een hoop ontwikkelingen in het verschiet, met de aanhoudende krapte als grootste uitdaging. Thomas Boerefijn, recruitment specialist binnen de non-profit, licht toe wat we kunnen verwachten. 

Complexe ontwikkelingen drijven vraag op  

De vraag naar finance professionals binnen de non-profitsector houdt voorlopig aan: globale ontwikkelingen enerzijds en lokale, politieke ontwikkelingen anderzijds zorgen voor veel uitdagingen. Boerefijn: ''Neem ontwikkelingen zoals de hoge werkdruk in de zorg en het onderwijs, de woningnood en de toenemende rapportagedruk als gevolg van ESG. Niet alleen financials bij gemeentes en ministeries, maar ook financials bij woningcorporaties blijven hier maar druk mee. Er zijn veel wensen en weinig praktische oplossingen voor handen, wat extra analyses en vraagstukken oplevert. Hierdoor zijn meer professionals nodig, met name business controllers. Zij moeten zich ontfermen over de steeds complexere keuzes die gemaakt moeten worden''.  

Woningcorporaties krijgen impuls

Het woningtekort is op dit moment een van de complexe uitdagingen binnen Nederland. Voor het oplossen van dit tekort is een belangrijke rol weggelegd voor woningcorporaties. Boerefijn verwacht daarom dat daar volgend jaar flink in geïnvesteerd gaat worden. ''Er gaat veel gebouwd worden in 2024. Door deze bouwplannen zijn er meer professionals nodig binnen de sector, over de gehele linie'', aldus Boerefijn. Daarnaast maken de stikstofcrisis en demissionaire periode dat complexe financiële keuzes vooruitgeschoven worden. ''Voor deze keuzes zijn straks meer professionals nodig, zo ook de business controller, die acties vanuit financieel perspectief kan onderbouwen''.

Salarisverhoging ontoereikend voor zorg- en onderwijspersoneel

Het tekort aan financiële professionals houdt ook aan binnen de zorg en het onderwijs; daar heerst al jaren krapte. ''Veel professionals binnen de zorg en het onderwijs kampen met toenemende werkdruk. Gelukkig maakten de salarissen als gevolg van de cao-onderhandelingen in 2023 en verder, veel goed. Dit heeft gezorgd voor waardering en meer financiële ruimte onder werknemers. Maar de werkdruk blijft aanwezig. Hier moeten op korte termijn keuzes over gemaakt worden'', concludeert Boerefijn. 

Non-profit steeds aantrekkelijker 

Desondanks blijven professionals zich ook nu aangetrokken voelen tot de sector. ''Meer en meer professionals willen maatschappelijke impact maken in een baan'', legt Boerefijn uit. ''Maatschappelijke ontwikkelingen zoals de woningnood, milieuproblematiek en dalende koopkracht, zetten non-profitorganisaties in de schijnwerpers. Als professional in de sector kun je impact maken op deze ontwikkelingen en het verschil maken door complexe vraagstukken op te pakken. Dit - in combinatie met het goede salaris - is iets wat de non-profitsector steeds interessanter maakt voor werknemers''.

Meer informatie

Wil je persoonlijk advies met betrekking tot het aannemen van professionals in de non-profitsector? Neem dan contact op met Thomas Boerefijn via thomas.boerefijn@RobertWalters.com. Nieuwsgierig naar het gemiddelde salaris van professionals binnen de non-profitsector? Download hier onze Salary Survey en vergelijk salarissen voor diverse functies.  

 

Deel dit artikel

Gerelateerde informatie

Op zoek naar medewerkers?
Salary Survey
Recruitmentadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Inflatie van functietitels: slimme recruitment truc of bron van verwarring?

Inflatie zien we niet alleen terug in de supermarkt. Ook in functietitels is waardevermindering zichtbaar: de zogeheten functietitel-inflatie. Annemieke Peskens legt uit wat functietitel-inflatie is en waarom het ‘opblazen’ van titels negatieve gevolgen kan hebben. Wat is functietitel-inflatie? Chie

Lees meer

Interim professional vaker ingezet vanuit noodzaak, parttime zzp’er wint terrein

Het aantal zzp’ers in Nederland neemt de afgelopen tien jaar gestaag toe. In 2022 waren er 1,2 miljoen Nederlanders met een hoofdbaan als zzp'er; in totaal 12 procent van alle werkenden (bron: CBS). En dit aantal nam ook in 2023 toe. Professionals hechten meer waarde aan flexibiliteit en willen een

Lees meer

Slimmere recruitmentbeslissingen nemen op basis van data

De dagen waarin recruitmentbeslissingen werden genomen puur op basis van intuïtie zijn voorbij. Door te profiteren van de kracht van data, kunnen organisaties hun beslissingen baseren op harde feiten en statistieken in plaats van onderbuikgevoel en emotie. Van lagere wervingskosten tot de optimalisa

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.