nl

Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Vacatures

Onze consultants nemen de tijd om te luisteren naar jouw ambities, en delen jouw verhaal met vooraanstaande organisaties in Nederland. Laten we samen het volgende hoofdstuk van jouw carrière schrijven.

Bekijk alle vacatures
Onze Diensten

Toonaangevende bedrijven in heel Nederland vertrouwen op Robert Walters om snel en efficiënt de juiste mensen te werven. Lees meer over onze dienstverlening.

Meer informatie
Inzichten & Advies

Of je nu op zoek bent naar talent of naar een nieuwe carrièrestap voor jezelf, wij adviseren je graag over de laatste trends op de arbeidsmarkt en bieden je de inspiratie die je nodig hebt.

Meer lezen
Over Robert Walters Nederland

Voor ons gaat recruitment over meer dan een enkele vacature. Wij helpen organisaties en professionals bij het maken van belangrijke keuzes.

Meer lezen

Werken bij ons

Onze mensen maken het verschil. Lees hun verhaal en kom alles te weten over een carrière bij Robert Walters Nederland.

Ontdek meer

Terugkeren naar je vorige werkgever - zo pak je dat aan!

Je bent met een nieuwe baan begonnen, maar hebt heimwee naar je vorige werkgever. En dan zie je een nieuwe vacature. Wat nu? Terugkeren naar je vorige werkgever hoeft geen stap terug te zijn. Integendeel. Maar hoe pak je dat het beste aan? Wij geven je vijf tips.

Bedenk waarom je ook alweer vertrok

Voordat je opnieuw gaat solliciteren bij je vorige werkgever, is het belangrijk om even stil te staan bij de reden waarom je ook alweer vertrokken bent. Waren er bepaalde ergernissen waar je nu misschien opnieuw mee geconfronteerd kan worden? Of is er juist het een en ander veranderd sinds jouw vertrek? Mogelijk ken je nog een aantal ex-collega’s die een antwoord hebben op deze vragen. En waarschijnlijk kunnen zij je ook iets meer vertellen over de vacature die je interessant vindt. Aarzel dus niet om even polshoogte te nemen. 

Bel voordat je solliciteert

Als je beslist om te solliciteren bij je vorige werkgever rijst de vraag hoe je dat het beste aanpakt. Via de gangbare weg, of toch een meer persoonlijkere aanpak?

Indien je vorige manager er nog steeds werkt en jullie op goede voet uit elkaar gegaan zijn, dan is het verstandig eerst even te bellen. Leg uit dat je interesse hebt in de openstaande vacature en spreek af hoe je jouw sollicitatie het beste aanpakt.

Motiveer je terugkeer

Ga er niet van uit dat je de baan zomaar krijgt. Je bent destijds weggegaan, dus je moet duidelijk kunnen motiveren waarom je nu wilt terugkeren. In de meeste gevallen wordt gevraagd om een update van je cv te sturen en één of meerdere sollicitatiegesprekken te voeren, vooral wanneer je aan de slag gaat op een andere afdeling of bij een ander team. Houd er ook rekening mee dat zo’n gesprek wat anders zal lopen dan een standaard sollicitatiegesprek. Je gesprekspartner wil immers zeker zijn dat je niet opnieuw vertrekt wanneer een andere interessante vacature op je pad komt.

Ging je destijds weg vanwege de inhoud van je vorige functie? Leg dit dan ook uit tijdens je gesprek en maak duidelijk dat je niet wegging vanwege bijvoorbeeld de bedrijfscultuur. Zet ook de nieuwe vaardigheden die je bij je huidige werkgever hebt opgedaan extra in de kijker en verklaar waarom deze van toegevoegde waarde zijn voor het team en je nieuwe functie.

Hou rekening met een eventuele afwijzing

Ziet je vorige werkgever het toch niet zitten om jou opnieuw aan boord te halen? Kan gebeuren, maar vraag dan ook om de nodige toelichting. Werd je afgewezen omdat je niet over het gewenste profiel beschikt voor de nieuwe vacature? Accepteer dit dan, en vraag om op de hoogte gehouden te worden van eventuele nieuwe vacatures die beter bij jou passen.

Denk aan de toekomst

Hou altijd goed contact met ex-collega’s en managers waarmee je hebt samengewerkt. Dat kan via social media zoals Linkedin, maar ook door regelmatig af te spreken of te bellen. Het eigen netwerk speelt voor bedrijven een belangrijke rol bij het invullen van openstaande vacatures. 

Heb je uiteindelijk de baan bij je oude werkgever gekregen? Mooi! Zorg er dan ook voor dat je je huidige werkgever met opgeheven hoofd verlaat. Leg uit waarom je ontslag neemt, zorg voor een vlotte overdracht van je werk en zet je in tot de laatste dag. Op die manier houd je de deur altijd op een kier voor een eventuele nieuwe terugkeer.

Meer informatie

Op zoek naar een nieuwe baan? Check dan ook onze tips over hoe je een baan vindt die bij je past.

Interesse in een carrière in recruitment? Neem dan ook een kijkje op onze 'werken bij'-pagina. Of neem contact op met talent acquisition specialist Ellis van de Valk, via ellis.vandevalk@robertwalters.com of tel. +31 (0) 20 644 4655.

Deel dit artikel

Links

Op zoek naar iets nieuws?
Salary Survey
Carrièreadvies
Neem contact met ons op

Laat je adviseren door een van onze consultants

Gerelateerde informatie

Bekijk alle inhoud

Gat op je cv? 7 tips hoe ermee om te gaan

Reizen, ziekte, een sabbatical of gewoon even een tijdje geen baan; een gat op je cv kan veel verschillende oorzaken hebben. Het goede nieuws? Dat gat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Rens van der Wacht, recruiter bij Robert Walters, vertelt hoe én wanneer je een gat op jouw cv moet uitleggen.

Lees meer

Vier tips voor executives die terug willen keren naar Nederland

Een carrière in het buitenland biedt veel mogelijkheden. Dit is dé kans om de wereld te zien, nieuwe culturen te ontdekken en ervaring op te doen in het internationale bedrijfsleven. Toch gaat het bij veel professionals weer kriebelen na een paar jaar in het buitenland. De directe communicatiestijl,

Lees meer

Een nieuwe baan? Zo maak je de juiste keuze

Meer verdienen, jezelf ontwikkelen of een verhuizing: allemaal redenen om van baan te wisselen en met een nieuwe uitdaging te starten. Toch kan het lastig zijn om een nieuwe baan te kiezen, omdat het aanbod oneindig lijkt en behoorlijk gevarieerd is. Hoe maak je de juiste keuze? Jose Bokhorst, manag

Lees meer

I'm Robert Walters Are you?

Sluit je aan bij ons wereldwijde team van creatieve denkers, probleemoplossers en game changers. Wij bieden jou mooie doorgroeimogelijkheden, een fijne werksfeer en uitstekende opleidingsmogelijkheden.