Legal recruitment

De juridische wereld is flink in beweging. Dit zorgt voor een groot aanbod van juridische vacatures binnen de advocatuur en het bedrijfsleven. Een mooi moment om jouw loopbaan, talenten en wensen eens onder de loep te nemen.

De legal recruiters van Robert Walters kent de (internationale) markt als geen ander, en spart graag met jou over de marktontwikkelingen en de kansen die wij voor advocaten en juristen zien op de arbeidsmarkt.

Wij werven voor een groot aantal juridische vacatures voor bijvoorbeeld legal counsels, (kandidaat) notarissen en bedrijfsjuristen. Wij werven op juridische functies in heel Nederland, met een focus op de regio's Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. 

Bekijk onze juridische vacatures

Recent bemiddelde rollen

 • Compliance Director voor Baker McKenzie
 • Advocaat voor DLA Piper
 • General Counsel voor een internationaal media bedrijf
 • General Counsel voor een private equity firm
 • Head of Legal and Compliance a.i. voor een fintech bedrijf
 • Legal Counsel voor Basic-Fit
 • Legal Counsel voor Sabic
 • Governance Manager voor AES
 • IP Counsel voor een farmaceutisch bedrijf
 • Head of Legal voor een stichting
 • Legal Counsel voor Credit Agricole
logos klanten

Testimonials

testimonial
testimonial
Thomas van Vliet

Vier dingen om te weten bij het inhuren van juridische interim professionals

Organisaties maken vollop gebruik van interim juristen, om direct de werkdruk te kunnen verlagen bij opschaling of om specifieke expertise binnen te halen voor een tijdelijk project. De gevolgen van de populariteit van juridische interim professionals zijn duidelijk zichtbaar; voor steeds meer profielen ontstaat schaarste. Legal Recruitment Consultant Thomas van Vliet geeft advies over de planning, selectiecriteria en het wervingsproces voor het succesvol inhuren van juristen op interim-basis.

Joyce Toeset

Tekort aan advocaten: hoe houden we de advocatuur toekomstbestendig?

Steeds meer advocaten kiezen voor een overstap van de advocatuur naar een functie als jurist binnen het bedrijfsleven. Dit zorgt voor toenemende druk onder traditionele advocatenkantoren, die de laatste jaren in een hevige strijd om talent verwikkeld zijn geraakt. Het aantal openstaande vacatures bij de top tien advocatenkantoren van Nederland is van 2018 tot 2019 met maar liefst 80% gestegen. Ook Joyce Toeset, manager legal recruitment ziet de vraag naar advocaten toenemen.

Blue building glass

Snelgroeiende fintech sector maakt juristen nog schaarser

Er zit een sterke groei in het aantal vacatures voor juridische professionals. In 2019 tot nu toe steeg het aantal vacatures met 35% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van Jobfeed, dat alle geadverteerde vacatures in Nederland indexeert. Een groot deel van de toegenomen vraag is afkomstig uit de sterk opkomende fintech sector.

modern building

Advocatuur of bedrijfsleven?

Het is niet ongebruikelijk dat advocaten, na een aantal jaar in te advocatuur te hebben gewerkt, een overstap maken naar het bedrijfsleven. Een horizontale overstap naar een ander advocatenkantoor wordt echter niet altijd in overweging genomen bij het besluit tot het maken van een vervolgstap.

Ons Legal team

Joyce Toeset

Joyce Toeset - Manager

Tijdens haar rechtenstudie aan de Universiteit van Leiden startte Joyce Toeset (1979) haar recruitmentcarrière bij een executive search kantoor in Den Haag. Ze heeft inmiddels twintig jaar ervaring op haar naam. Binnen Robert Walters bouwde zij een team op dat zowel de permanente als de interim juridische markt in Nederland bedient. In de afgelopen vijf jaar is Robert Walters uitgegroeid tot een van de toonaangevende partijen voor juridische werving in Nederland.

Joyce heeft een track record opgebouwd op het gebied van executive search en werving op C-level. Zij heeft succesvolle (inter)nationale bemiddelingen gerealiseerd van General Counsels, Chief Exective Officers, Secretarissen RvB/RvT en Managing Directors in diverse industrieën. Haar open en directe manier van communiceren en enthousiaste persoonlijkheid zijn kenmerkend voor Joyce.  

joyce.toeset@robertwalters.com

Thomas van Vliet

Thomas van Vliet - Senior Consultant Legal Interim

Na afronding van zijn rechtenstudie deed Thomas van Vliet (1984) ervaring op binnen de juridische wereld als accountmanager en sales consultant bij verschillende advocatenkantoren. Hier kon hij zijn juridische achtergrond combineren met een salesgerichte fuctie – wat hem goed bleek te liggen. In 2012 maakte hij de overstap naar legal recruitment, en vier jaar later sloot hij zich aan bij Robert Walters, waar hij zich focust op de juridische interimmarkt.

Inmiddels is Thomas doorgegroeid tot senior consultant, en heeft hij een uitgebreid netwerk opgebouwd van interim juristen, advocaten en klanten in de juridische sector. 

thomas.vanvliet@robertwalters.com

Volg ons op social media

Vacatures

commercial law 

Read more »

Vacatures 

corporate law 

Read more »

Vacatures

litigation 

Read more »