Salaristrends in de fiscale sector

Welke trends zien we in 2016 op de arbeidsmarkt voor fiscalisten? Binnen welke specialismen is er schaarste en hoe ontwikkelen de salarissen zich?

Voor de Robert Walters Salary Survey analyseerden wij recruitment- en salaristrends wereldwijd en voor verschillende sectoren. We geven je een overzicht van trends op de arbeidsmarkt voor fiscale professionals.

 


Meer vacatures voor transfer pricing specialisten

In 2015 nam de vraag naar transfer pricing specialisten toe, maar was er weinig beweging te zien op directieniveau. Ook was er een constante vraag naar BTW specialisten, vooral naar diegenen met ervaring in automatisering. 
 

Transparantie bij multinationals

Een belangrijke trend is dat multinationals graag de volledige controle over hun belastingzaken willen krijgen en transparantie willen creëren. De daardoor ontstane vraag voor tax accounting specialisten zal doorzetten in 2016. Veel Big 4 accounting fiscalisten zullen in 2016 dan ook de overstap naar het bedrijfsleven willen maken, waardoor de schaarste aan fiscalisten in de adviespraktijk toeneemt. 

Salarissen voor fiscalisten

In 2016 zullen de salarissen voor fiscalisten weinig verandering laten zien, met uitzondering van een stijging in de salarissen voor transfer pricing specialisten. 

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière? Bekijk onze fiscale vacatures

Carrière advies 

»

Vacaturemelding aanmaken 

»

Refer a friend 

»

Vacatures 

»

Salary Survey 

»